АТП, да ли ви то стварно зовете казном за Кирјоса?!

Удружење тениских професионалаца изрекло је новчану меру Аустралијанцу због тога што је сам одлучио када ће завршити меч првог кола турнира у Шангају.

Тенис 12.10.2017 | 16:30
АТП, да ли ви то стварно зовете казном за Кирјоса?!
Ник Кирјос направио је скандал на турниру у Шангају и још једном се наругао професионалном тенису. Аустралијанац је после свађе са судијом и губитком првог сета у првом колу против Американца Стива Џонсона, спаковао ствари и напустио терен.

Удружење тениских професионалаца после још једног испада младог аустралијског тенисера одредило му је благу казну.

АТП је одлучио само да га новчано казни и то укупним износом од 31.000 долара.

У образложењу стоји да је кажњен са 10.000 долара због "неспортског понашања", док осталих 21.000 долара не мора да плати, већ је то износ који се добија за учешће у првом колу мастерса, па му једноставно неће бити исплаћен. Он ће без те награде остати јер после предаје меча није отишао на обавезну контролу код лекара, будући да се жалио на стомачне проблеме и бол у рамену.

АТП, да ли је ово заиста казна која ће Кирјоса спречити да већ на наредном турниру направити сличан инцидент, или неки нови?

Подсетимо да је тај исти младић, прошле године, на истом турниру, правио циркус и већ шокирао тениску јавност на мечу против Мише Зверева, након чега је добио много оштрију казну, после које очигледно није ништа научио.

Он је пре годину дана уз 25.000 долара добио и суспензију од осам недеља, а предложена му је и терапија код спортског психолога, коју је уз доста муке прихватио, па му је казна драстично скраћена .

Дакле, да ли је АТП СТВАРНО КАЗНИО Кирјоса?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар