ATP, da li vi to stvarno zovete kaznom za Kirjosa?!

Udruženje teniskih profesionalaca izreklo je novčanu meru Australijancu zbog toga što je sam odlučio kada će završiti meč prvog kola turnira u Šangaju.

Tenis 12.10.2017 | 16:30
ATP, da li vi to stvarno zovete kaznom za Kirjosa?!
Nik Kirjos napravio je skandal na turniru u Šangaju i još jednom se narugao profesionalnom tenisu. Australijanac je posle svađe sa sudijom i gubitkom prvog seta u prvom kolu protiv Amerikanca Stiva Džonsona, spakovao stvari i napustio teren.

Udruženje teniskih profesionalaca posle još jednog ispada mladog australijskog tenisera odredilo mu je blagu kaznu.

ATP je odlučio samo da ga novčano kazni i to ukupnim iznosom od 31.000 dolara.

U obrazloženju stoji da je kažnjen sa 10.000 dolara zbog "nesportskog ponašanja", dok ostalih 21.000 dolara ne mora da plati, već je to iznos koji se dobija za učešće u prvom kolu mastersa, pa mu jednostavno neće biti isplaćen. On će bez te nagrade ostati jer posle predaje meča nije otišao na obaveznu kontrolu kod lekara, budući da se žalio na stomačne probleme i bol u ramenu.

ATP, da li je ovo zaista kazna koja će Kirjosa sprečiti da već na narednom turniru napraviti sličan incident, ili neki novi?

Podsetimo da je taj isti mladić, prošle godine, na istom turniru, pravio cirkus i već šokirao tenisku javnost na meču protiv Miše Zvereva, nakon čega je dobio mnogo oštriju kaznu, posle koje očigledno nije ništa naučio.

On je pre godinu dana uz 25.000 dolara dobio i suspenziju od osam nedelja, a predložena mu je i terapija kod sportskog psihologa, koju je uz dosta muke prihvatio, pa mu je kazna drastično skraćena .

Dakle, da li je ATP STVARNO KAZNIO Kirjosa?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar