Партнери бране злочин

Суђење Насеру Орићу, ратном команданту Сребренице обележило је, у највећој могућој мери, вређање жртава, њихових сродника који су "претекли" крваве пирове, али часних Бошњака који су имали храбрости, чак и јавно, и то давно, да опишу његову крваву улогу у том градићу.

Босна и Херцеговина 11.10.2017 | 12:05
Партнери бране злочин
Један од њих, Ибран Мустафић, коме до рата Насер није био, по угледу и утицају код Сребреничана, аутор књиге "Планирани хаос", у којој наводи како је уморен судија Слобода Илић, проглашен је неурачунљиим.

Човек је, накнадно, доказао да је и те како урачунљив, али то за (не)правду није било важно.

Никако не би смело, ради истине и правде, да се пропусти анализирање и српских кругова, који су радили на одбрани Насера Орића, као што је Славко Петровић, некадашњи старешина Братуначке бригаде ВРС, који је, због тога, и оптужен за ометање правде.

Навођено је да је поменути Братунчанин био "послератни пословни партнер Орићев", као да се не зна, о чему сведочи и обимна документација Изетбеговићеве тајне полиције, АИД, како је и са ким је "херој Сревренице" шверцовао током рата.

Такође, Насер у овој  књизи хвали, као "војсковође" за пример, неке српске војне кадрове, којима је, као и њему, рат и те како, како се каже у народу, био брат.

Јавна је тајна са којим "великим Србима" годинама послује, а све као континутет мешетарења започетог у рату када су, ни криви ни дужни, страдали многи и Срби и Муслимани.

Од Лознице до Београда тешко би било побројати оне који су се, још током рата, а нарочито после хвалили сјајним односом са Насером, код кога су ишли у госте и кога су гостили на десној обали Дрине.

У таквом миљеу, правосуђе БиХ, где су Срби осуђени на више од 1000 година робије, због ратних злочина, није био тежак задатак да се понашаа по систему "што горе, то боље", што је крунисано ослобађајућом пресудом за злочин, због ког је, вероватно, и небо плакало.

Кад је била битна правда за неке Србе, у правосуђу БиХ, прављени су дилови за подршку ранијем челнику Суда БиХ, и то оном у чије време су наши сународнице највише осуђивани за ратне злочине.Као резултат "дила" српски глас је претегао за бошњачког кадра, а неки предмети су, потом, оконачани, истина за криминал, као овај за Насера Орића...

Зло се, и даље, радије брани, јер је то неупоредиво профитабилније, али и сигурније за живот.На жалост!

(БН/В.Митрић)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ЗОЗОН

11.10.2017 10:16

Српске судије у БиХ су ослободиле господина Орица!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ

11.10.2017 11:01

Исте те судије (и тужиоц) су за вријеме рата у Сарајеву подизали оптужнице и осуђивали Србе који нису хтјели да ратују у редовима Армије БиХ. Паметном доста!

Name

ре срб

11.10.2017 11:34

Који ти је извор ? Они нису Срби, Бошњаци и Хрвати , они су Сарајлије ! Воздра.

Name

Ре Срб

11.10.2017 18:48

Србин је значи онај за кога ти то одобриш? Паметном доста

Name

Ис

11.10.2017 10:19

бас ми је било криво кад су га ослободили али онда сам схватио да је кцерка цовјека којег је Насер убио ради имовинске користи свједоцила у Насерову корист. Па онда цујем да је цувени војсководја са Пала Радомир Којиц велики Насеров партнер... цујем да му је и сина прогурао на мјесто замјеника директора. Цујем за ово г..но Петровуца из Братунца и многе друге. Онда схватим да су они на које је Насер пуцао и којима је клао породицу на његовој страни... е сто бих се ја онда нервирао. Боли ме брига за Насера, Бог це му судити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзим босну

11.10.2017 10:23

Сад це реци босњаци да је он лазов по обицају.ко год прица истину о њима за њија је он лазов.ал ста оцекиват од људи који незнају косу и ста су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.10.2017 07:57

Неце реци нико ниста али је цовјек добио пензију на основу своје душевне болести.

Name

јаој јаој

11.10.2017 10:54

Залосно да од муценог и убијеног борца супруга и кцер стадосе у одбрану ратног злоцинца али тркоје срби дадосе вјеру за вецеру теско народу док тајкуни владају побисе нас иселисе нас и хвале се како је стабилна РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре јоја

11.10.2017 11:42

Друго су србски мит и лази а друго је Суд за лази се иде у прдекану то зна свако ....

Name

Индијанац

11.10.2017 15:02

Оптуживати дијете да је због материјалне користи бранило убицу свога оца је болесно.

Name

ЗОЗОН

11.10.2017 11:21

Свака част за поштене српске судије које раде у суду БиХ! Одлично!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДИ ИСТИНЕ

11.10.2017 12:56

СУДИЈА ВЕСНА ЈАСЕНКОВИЋ ЈЕ БОШЊАКИЊА КАО И ШАБАН МАКСУМИЋ, ТАКО ДА НИТЕ ТАЧНА ТЕЗА ДА СУ СРБИ СУДИЈЕ ОСЛОБОДИЛИ НАСЕРА ОРИЋА У СУДУ БИХ. ЊЕГА СУ ОСЛОБОДИЛИ СВЈЕДОЦИ СРБИ ЗА ВЕЛИКИ НОВАЦ КОЈИ СУ ДОБИЛИ ДА БИ ПРОМЈЕНИЛИ ИСКАЗЕ ДАТЕ У ТУЖИЛАШТВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.10.2017 10:11

Цуј Весна босњакиња. Знаци само по твом избору се одредјује "прави" србин. Јадан си.

Name

Боле

11.10.2017 13:35

Човјек је институција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

11.10.2017 16:45

Зар се још бакчете НасеромПа свједок из БГ рече испалио шанжер у једног војника а патолог на обдукцији у БЛ утврдио да је убијен једним метком у потиљак ??????шта треба више--------назор се нико не може осудити само докази докази....а не рекла казала чула од оног овог..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

12.10.2017 12:25

Све могу разумити и да су свједоци купљени мјењали исказе Насер упетљао своје прсте.....ал да жена погинулог због пара тврди једно а тужилац друго ????то нема везе с везомСамо један од докза да је тужилац полетио ко пиле у халу без икавих доказа.

ОДГОВОРИТЕ