Partneri brane zločin

Suđenje Naseru Oriću, ratnom komandantu Srebrenice obeležilo je, u najvećoj mogućoj meri, vređanje žrtava, njihovih srodnika koji su "pretekli" krvave pirove, ali časnih Bošnjaka koji su imali hrabrosti, čak i javno, i to davno, da opišu njegovu krvavu ulogu u tom gradiću.

Bosna i Hercegovina 11.10.2017 | 12:05
Partneri brane zločin
Jedan od njih, Ibran Mustafić, kome do rata Naser nije bio, po ugledu i uticaju kod Srebreničana, autor knjige "Planirani haos", u kojoj navodi kako je umoren sudija Sloboda Ilić, proglašen je neuračunljiim.

Čovek je, naknadno, dokazao da je i te kako uračunljiv, ali to za (ne)pravdu nije bilo važno.

Nikako ne bi smelo, radi istine i pravde, da se propusti analiziranje i srpskih krugova, koji su radili na odbrani Nasera Orića, kao što je Slavko Petrović, nekadašnji starešina Bratunačke brigade VRS, koji je, zbog toga, i optužen za ometanje pravde.

Navođeno je da je pomenuti Bratunčanin bio "posleratni poslovni partner Orićev", kao da se ne zna, o čemu svedoči i obimna dokumentacija Izetbegovićeve tajne policije, AID, kako je i sa kim je "heroj Srevrenice" švercovao tokom rata.

Takođe, Naser u ovoj  knjizi hvali, kao "vojskovođe" za primer, neke srpske vojne kadrove, kojima je, kao i njemu, rat i te kako, kako se kaže u narodu, bio brat.

Javna je tajna sa kojim "velikim Srbima" godinama posluje, a sve kao kontinutet mešetarenja započetog u ratu kada su, ni krivi ni dužni, stradali mnogi i Srbi i Muslimani.

Od Loznice do Beograda teško bi bilo pobrojati one koji su se, još tokom rata, a naročito posle hvalili sjajnim odnosom sa Naserom, kod koga su išli u goste i koga su gostili na desnoj obali Drine.

U takvom miljeu, pravosuđe BiH, gde su Srbi osuđeni na više od 1000 godina robije, zbog ratnih zločina, nije bio težak zadatak da se ponašaa po sistemu "što gore, to bolje", što je krunisano oslobađajućom presudom za zločin, zbog kog je, verovatno, i nebo plakalo.

Kad je bila bitna pravda za neke Srbe, u pravosuđu BiH, pravljeni su dilovi za podršku ranijem čelniku Suda BiH, i to onom u čije vreme su naši sunarodnice najviše osuđivani za ratne zločine.Kao rezultat "dila" srpski glas je pretegao za bošnjačkog kadra, a neki predmeti su, potom, okonačani, istina za kriminal, kao ovaj za Nasera Orića...

Zlo se, i dalje, radije brani, jer je to neuporedivo profitabilnije, ali i sigurnije za život.Na žalost!

(BN/V.Mitrić)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

ZOZON

11.10.2017 10:16

Srpske sudije u BiH su oslobodile gospodina Orica!!!

ODGOVORITE
Name

СРБ

11.10.2017 11:01

Исте те судије (и тужиоц) су за вријеме рата у Сарајеву подизали оптужнице и осуђивали Србе који нису хтјели да ратују у редовима Армије БиХ. Паметном доста!

Name

re srb

11.10.2017 11:34

Koji ti je izvor ? Oni nisu Srbi, Bošnjaci i Hrvati , oni su Sarajlije ! Vozdra.

Name

Re Srb

11.10.2017 18:48

Srbin je znači onaj za koga ti to odobriš? Pametnom dosta

Name

Is

11.10.2017 10:19

bas mi je bilo krivo kad su ga oslobodili ali onda sam shvatio da je kcerka covjeka kojeg je Naser ubio radi imovinske koristi svjedocila u Naserovu korist. Pa onda cujem da je cuveni vojskovodja sa Pala Radomir Kojic veliki Naserov partner... cujem da mu je i sina progurao na mjesto zamjenika direktora. Cujem za ovo g..no Petrovuca iz Bratunca i mnoge druge. Onda shvatim da su oni na koje je Naser pucao i kojima je klao porodicu na njegovoj strani... e sto bih se ja onda nervirao. Boli me briga za Nasera, Bog ce mu suditi.

ODGOVORITE
Name

Mrzim bosnu

11.10.2017 10:23

Sad ce reci bosnjaci da je on lazov po obicaju.ko god prica istinu o njima za njija je on lazov.al sta ocekivat od ljudi koji neznaju kosu i sta su.

ODGOVORITE
Name

Re

12.10.2017 07:57

Nece reci niko nista ali je covjek dobio penziju na osnovu svoje duševne bolesti.

Name

jaoj jaoj

11.10.2017 10:54

Zalosno da od mucenog i ubijenog borca supruga i kcer stadose u odbranu ratnog zlocinca ali trkoje srbi dadose vjeru za veceru tesko narodu dok tajkuni vladaju pobise nas iselise nas i hvale se kako je stabilna RS.

ODGOVORITE
Name

re joja

11.10.2017 11:42

Drugo su srbski mit i lazi a drugo je Sud za lazi se ide u prdekanu to zna svako ....

Name

Indijanac

11.10.2017 15:02

Optuživati dijete da je zbog materijalne koristi branilo ubicu svoga oca je bolesno.

Name

ZOZON

11.10.2017 11:21

Svaka čast za poštene srpske sudije koje rade u sudu BiH! Odlično!!!

ODGOVORITE
Name

RADI ISTINE

11.10.2017 12:56

SUDIJA VESNA JASENKOVIĆ JE BOŠNJAKINJA KAO I ŠABAN MAKSUMIĆ, TAKO DA NITE TAČNA TEZA DA SU SRBI SUDIJE OSLOBODILI NASERA ORIĆA U SUDU BIH. NJEGA SU OSLOBODILI SVJEDOCI SRBI ZA VELIKI NOVAC KOJI SU DOBILI DA BI PROMJENILI ISKAZE DATE U TUŽILAŠTVU.

ODGOVORITE
Name

Re

13.10.2017 10:11

Cuj Vesna bosnjakinja. Znaci samo po tvom izboru se odredjuje "pravi" srbin. Jadan si.

Name

Bole

11.10.2017 13:35

Čovjek je institucija.

ODGOVORITE
Name

sudija

11.10.2017 16:45

Zar se još bakčete NaseromPa svjedok iz BG reče ispalio šanžer u jednog vojnika a patolog na obdukciji u BL utvrdio da je ubijen jednim metkom u potiljak ??????šta treba više--------nazor se niko ne može osuditi samo dokazi dokazi....a ne rekla kazala čula od onog ovog..........

ODGOVORITE
Name

sudija

12.10.2017 12:25

Sve mogu razumiti i da su svjedoci kupljeni mjenjali iskaze Naser upetljao svoje prste.....al da žena poginulog zbog para tvrdi jedno a tužilac drugo ????to nema veze s vezomSamo jedan od dokza da je tužilac poletio ko pile u halu bez ikavih dokaza.

ODGOVORITE