Тошић: Спреман до Скендербега!

Фудбалер Партизана почео са лаганим трчањем после руптуре листа леве ноге и за недељу дана требало би да се врати у тим црно-белих.

Фудбал 12.10.2017 | 20:00
Тошић: Спреман до Скендербега!
Зоран Тошић већ три недеље је ван тереназбог повреде листа. Фудбалер Партизана повредио се на мечу против Напретка, због чега је пропустио утакмице са Радом, Чукаричким и Динамом из Кијева, као и утакмице репрезентације Србије у квалификацијама за Светско првенство.

Опоравак тече по плану и Тошић се нада да ће ускоро бити спреман за повратак међу црно-беле, и то на европској сцени.

"Иде све по плану, мислим да је циљ та утакмица са Скендербегом и надам се да ће дотле све бити у реду. Кренуо сам са трчањем, све иде како треба", рекао је Тошић новинарима.

У међувремену Партизан је у Суперлиги одиграо нерешено против Чукаричког (0:0), а у другом колу Лиге Европа изгубио је на свом терену од Динама из Кијева (2:3), иако је водио 2:0.

"Никоме није пријатно када изгуби утакмицу или кад одигра нерешено, поготово у клубу какав је Партизан, који у свакој утакмици иде на победу. Сваки нерешен резултат или пораз се сматра великим неуспехом. Ми смо тога свесни, али исто тако смо свесни да не може да се победи у сваком мечу", навео је Тошић.

Он је рекао да за пораз од Динама сами криви.

"Кад водиш 2:0 сви очекују да победиш, катастрофа је да изгубиш 3:2, па да си играо и против Реал Мадрида. Нисмо успели, прихватамо кривицу, али идемо даље, нисмо ништа изгубили. Динамо је екипа која је пројектована да буде прва на тебели и није много тога изгубљено. Своју шансу треба да тражимо у наредне три утакмице".

Тошић је навео да је очигледно да је екипа упала у кризу резултата.

"Дође период када не можеш лако да побеђујеш. Има још 25 утакмица до краја и мислим да не треба никоме 'скидати главу'. Ми радимо сваки дан, трудимо се, верујем да ће све бити како треба. Верујем да је ова пауза пријала свима, да се мало момци који су изнели највећи терет у претходном периоду одморе, и да кренемо у нове победе", рекао је Тошић.

Фудбалери Партизана играју у четвртак, 19. октобра у Елбасану меч трећег кола групе Б Лиге Европе против Скендербега. Четири дана раније у Суперлиги их очекује дуел против Радника у Сурдулици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар