Tošić: Spreman do Skenderbega!

Fudbaler Partizana počeo sa laganim trčanjem posle rupture lista leve noge i za nedelju dana trebalo bi da se vrati u tim crno-belih.

Fudbal 12.10.2017 | 20:00
Tošić: Spreman do Skenderbega!
Zoran Tošić već tri nedelje je van terenazbog povrede lista. Fudbaler Partizana povredio se na meču protiv Napretka, zbog čega je propustio utakmice sa Radom, Čukaričkim i Dinamom iz Kijeva, kao i utakmice reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Oporavak teče po planu i Tošić se nada da će uskoro biti spreman za povratak među crno-bele, i to na evropskoj sceni.

"Ide sve po planu, mislim da je cilj ta utakmica sa Skenderbegom i nadam se da će dotle sve biti u redu. Krenuo sam sa trčanjem, sve ide kako treba", rekao je Tošić novinarima.

U međuvremenu Partizan je u Superligi odigrao nerešeno protiv Čukaričkog (0:0), a u drugom kolu Lige Evropa izgubio je na svom terenu od Dinama iz Kijeva (2:3), iako je vodio 2:0.

"Nikome nije prijatno kada izgubi utakmicu ili kad odigra nerešeno, pogotovo u klubu kakav je Partizan, koji u svakoj utakmici ide na pobedu. Svaki nerešen rezultat ili poraz se smatra velikim neuspehom. Mi smo toga svesni, ali isto tako smo svesni da ne može da se pobedi u svakom meču", naveo je Tošić.

On je rekao da za poraz od Dinama sami krivi.

"Kad vodiš 2:0 svi očekuju da pobediš, katastrofa je da izgubiš 3:2, pa da si igrao i protiv Real Madrida. Nismo uspeli, prihvatamo krivicu, ali idemo dalje, nismo ništa izgubili. Dinamo je ekipa koja je projektovana da bude prva na tebeli i nije mnogo toga izgubljeno. Svoju šansu treba da tražimo u naredne tri utakmice".

Tošić je naveo da je očigledno da je ekipa upala u krizu rezultata.

"Dođe period kada ne možeš lako da pobeđuješ. Ima još 25 utakmica do kraja i mislim da ne treba nikome 'skidati glavu'. Mi radimo svaki dan, trudimo se, verujem da će sve biti kako treba. Verujem da je ova pauza prijala svima, da se malo momci koji su izneli najveći teret u prethodnom periodu odmore, i da krenemo u nove pobede", rekao je Tošić.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak, 19. oktobra u Elbasanu meč trećeg kola grupe B Lige Evrope protiv Skenderbega. Četiri dana ranije u Superligi ih očekuje duel protiv Radnika u Surdulici.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar