Баждаревић: Да ли остајем? Зашто да не?!

„Шта ће бити даље, у овом моменту не могу рећи“, рекао је Мехмед Баждаревић послије побједе над Естонијом, а онда додао да жели да остане селектор БиХ.

Фудбал 11.10.2017 | 13:15
Баждаревић: Да ли остајем? Зашто да не?!
”Ово није била моја задња утакмица, већ посљедња квалификација. Да ли ћу бити селектор зависи од мене и од људи из савеза”, рекао је Баждаревић, а на питање жели ли остати селектор, одговорио је:

”Зашто да не?! Радио сам што волим и потрошио себе. Спреман сам да наставим с овим пројектом, а ако се не настави живот иде даље. Не може 45 минута утакмице на Кипру поништити све добро што смо радили".

Каже, резултат је примаран и разочаран је што се БиХ није пласирала барем у бараж. О судбини Баждаревићева, којем је истекоа уговор, одлучиваће 15 чланова Извршног одбора ФСБиХ на сједници за неколико дана у Сарајеву, односно тада ће бити донесена одлука настављају ли сарадњу. Како сада ствари стоје, Савез ће кренути у потрагу за новим селектором.

"Битно је да настојимо да будемо бољи. Имам енергије да наставим да радим”, казао је Баждаревић, нагласивши:

”Од прије три године, када сам преузео репрезентацију, девет играча је отпало због повреда попут Мујџе, Спахић више не игра. Хајровић и Ђурић су дуго били повријеђени. Имали смо проблема с повредама, али смо у екипу довели неке нове играче. Има пуно добрих ствари које се могу анализирати и о којима ћемо причати”.

О утакмици са Естонцима истакао је да је била чврста и да је задовољан тријумфом, првенствено ради младих играча који су добили прилику и како је рекао "оправдали повјерење".

Баждаревић каже, "нисам видио шта су тачно направили навијачи БиХ".

"Видио сам само да су бакље убацили у терен. Навијачи Естоније били су коректни", тврдио је Баждаревић.

Новинаре у Талину занимало је и да ли ће неко из ФСБиХ поднијети оставку ради два узастопна неуспјеха у квалификацијама за велика такмичења.

"На ово питање сада не можемо одговорити", саопштила је Славица Пецикоза, портпаролка ФСБиХ.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Самко

12.10.2017 02:20

Имас ли образа и достојанства?

ОДГОВОРИТЕ