"Орлићи" на турбо погон: Жиле или Радоња?

Ко је бржи од двојице крилних фудбалера младе репрезентације? Ево шта каже Андрија Живковић који је уз Немању Радоњића истрчао сјајну контру која је претходила трећем голу "орлића".

Фудбал 11.10.2017 | 21:45
"Орлићи" на турбо погон: Жиле или Радоња?
Капитенска трака око руке, озбиљност и квалитетне две партије Андрије Живковића, вероватно најбољег појединца октобарских квалификација младе репрезентације.

Након "пројектила" против Македоније (2:0), овај крилни фудбалер додао је и две асистенције у победи над Русијом (3:2), у мечу којим се Србија "лансирала" на прву позицију своје групе испред поменутог ривала који има и утакмицу више.

"Заслужили смо да добијемо. Пружили смо добру партију против добре екипе, могли смо можда боље да 'уђемо', али све се лепо завршило. Најважнија су три бода", казао је прво Живковић за МОНДО после сусрета.

"Свака утакмица нам је много важна и идемо да добијемо, такав је наш менталитет, а мислим да имамо добру генерацију и добар стручни штаб".

На констатацију да је био један од најбољих на терену скромно је закључио, капитенски, да и поред њега у екипи има још много одличних играча, поновивши да верује у ову генерацију играча која жели да се пласира на наредно Европско првенство за младе.

Утакмицу је свакако обележила контра из 60. минута...

После корнера за Русе, освојили смо лопту, па је Немања Радоњић "убацио у шесту брзину" претрчао 40 метара, додао Андрији Живковићу који је подједнако брзо трчао поред њега, да би се прелепа акција завршила асистенцијом за Луку Јовића, двоструког стрелца на овом мечу.

Ко је бржи, Андрија Живковић или Немања Радоњић?

"Ха!", слатко се насмејао капитен Србије и искрено одговорио: "Не знам, нисмо се тркали, али он је стварно невероватно брз. Имао је лопту, ја сам трчао без ње, али могуће да је бржи... Ма, ипак мислим да је најбржи у репрезентацији!"

Утакмицу у Новом Саду гледао је и Славољуб Муслин који је вече раније сениорску репрезентацију одвео на Светско првенство.

"Гледали смо наравно, навијали смо, било нам је пуно срце кад смо дали гол и добили", казао је Андрија Живковић који је још 2013. године дебитовао за "А" тим код Синише Михајловића, а код актуелног селектора наступио је у пријатељским утакмицама са Кипром и Русијом.

Нада ли се поновном позиву за "орлове"?

"Честитам селектору и играчима, заслужили смо да одемо на Мундијал, а на мени је да радим и тренирам", кратко је одговорио Живковић.

И АДЕМ ЉАЈИЋ УЗ "ОРЛИЋЕ"

Осим селектора Славољуба Муслина у Новом Саду, на мечу Србија - Русија, био је и "А" репрезентативац Адем Љајић који је гледао селекцију за коју је наступао 2008. и 2009. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар