"Orlići" na turbo pogon: Žile ili Radonja?

Ko je brži od dvojice krilnih fudbalera mlade reprezentacije? Evo šta kaže Andrija Živković koji je uz Nemanju Radonjića istrčao sjajnu kontru koja je prethodila trećem golu "orlića".

Fudbal 11.10.2017 | 21:45
"Orlići" na turbo pogon: Žile ili Radonja?
Kapitenska traka oko ruke, ozbiljnost i kvalitetne dve partije Andrije Živkovića, verovatno najboljeg pojedinca oktobarskih kvalifikacija mlade reprezentacije.

Nakon "projektila" protiv Makedonije (2:0), ovaj krilni fudbaler dodao je i dve asistencije u pobedi nad Rusijom (3:2), u meču kojim se Srbija "lansirala" na prvu poziciju svoje grupe ispred pomenutog rivala koji ima i utakmicu više.

"Zaslužili smo da dobijemo. Pružili smo dobru partiju protiv dobre ekipe, mogli smo možda bolje da 'uđemo', ali sve se lepo završilo. Najvažnija su tri boda", kazao je prvo Živković za MONDO posle susreta.

"Svaka utakmica nam je mnogo važna i idemo da dobijemo, takav je naš mentalitet, a mislim da imamo dobru generaciju i dobar stručni štab".

Na konstataciju da je bio jedan od najboljih na terenu skromno je zaključio, kapitenski, da i pored njega u ekipi ima još mnogo odličnih igrača, ponovivši da veruje u ovu generaciju igrača koja želi da se plasira na naredno Evropsko prvenstvo za mlade.

Utakmicu je svakako obeležila kontra iz 60. minuta...

Posle kornera za Ruse, osvojili smo loptu, pa je Nemanja Radonjić "ubacio u šestu brzinu" pretrčao 40 metara, dodao Andriji Živkoviću koji je podjednako brzo trčao pored njega, da bi se prelepa akcija završila asistencijom za Luku Jovića, dvostrukog strelca na ovom meču.

Ko je brži, Andrija Živković ili Nemanja Radonjić?

"Ha!", slatko se nasmejao kapiten Srbije i iskreno odgovorio: "Ne znam, nismo se trkali, ali on je stvarno neverovatno brz. Imao je loptu, ja sam trčao bez nje, ali moguće da je brži... Ma, ipak mislim da je najbrži u reprezentaciji!"

Utakmicu u Novom Sadu gledao je i Slavoljub Muslin koji je veče ranije seniorsku reprezentaciju odveo na Svetsko prvenstvo.

"Gledali smo naravno, navijali smo, bilo nam je puno srce kad smo dali gol i dobili", kazao je Andrija Živković koji je još 2013. godine debitovao za "A" tim kod Siniše Mihajlovića, a kod aktuelnog selektora nastupio je u prijateljskim utakmicama sa Kiprom i Rusijom.

Nada li se ponovnom pozivu za "orlove"?

"Čestitam selektoru i igračima, zaslužili smo da odemo na Mundijal, a na meni je da radim i treniram", kratko je odgovorio Živković.

I ADEM LJAJIĆ UZ "ORLIĆE"

Osim selektora Slavoljuba Muslina u Novom Sadu, na meču Srbija - Rusija, bio je i "A" reprezentativac Adem Ljajić koji je gledao selekciju za koju je nastupao 2008. i 2009. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar