Видео: Меси хет-триком одвео Аргентину на СП!

Лионел Меси је после Барселоне постао и херој Аргентине – одвео је своју репрезентацију на Светско првенство у Русији 2018. године! Кад је било најтеже - капитен славне селекције је заблистао! Чилеанци први пут без пласмана од 2006. године! Јужна Америка на лековима за смирење! Мундијал без шампиона КОМНЕБОЛ-а, али ОН је ту! Црна магија шамана за екстазу у Лими! Е, ово је завршница за инфаркт!

Фудбал 11.10.2017 | 09:15
Видео: Меси хет-триком одвео Аргентину на СП!
Фудбалска репрезентација Аргентине пласирала се Мундијкал, пошто је током ноћи у гостима победила Еквадор са 3:1 у последњем колу јужноамеричких квалификација, а сва три поготка дело су једног од најбољих фудбалера свих времена.

Еквадор, који је и пре последњег кола изгубио шансе за пролаз даље, повео је већ у првом минуту голом Ромарија Ибаре, али је потом на сцену ступио Лионел Меси и хет-триком одвео вицешампионе света у Русију. 

Головима у 12, 20. и 62. минуту Меси је спречио сценарио да се Аргентина први пут од 1970. године не нађе на Мундијалу. 

Иако су ‘Гаучоси’ доживели прави шок и примили најбржи гол откад играју квалификације, консолидовали су се и, на крилима фантастичног Месија, на скоро 3.000 метара надморске висине направили преокрет. Прво је момак из Росарија изједначио након лепог дуплог паса са Ди Маријом, да би осам минута касније одузео лопту одбрани домаћина и закуцао је под пречку 

Тим резултатом отишло се на одмор, а Меси није дозволио да и овога пута не одушеви фудбалску јавност – у 62. минуту је нанизао неколико противничких играча и дивним лобом са ивице казненог простора одвео Аргентину у Русију. 

Аргентина је тако, на крају, заузела треће место у јужноамеричким квалификацијама са 28 бодова.



Своје место на Светском првенству из Јужне Америке још раније је обезбедио Бразил, а прошле ноћи су то урадили и Уругвај победом над Боливијом од 4:2, као и Колумбија ремијем са Перуом 1:1. Перуанци ће играти на светској смотри први пут после 1982, захваљујући поготку из слободног ударца Паула Герера.

Он је савладао Давида Оспину у 82. минуту и анулирао вођство које је донео Хамес Родригес, растуживши тако Чиле и Парагвај.



Пето место на табели јужноамеричких квалификација освојио је Перу и та селекција ће се за место у Русији борити против Новог Зеланда у интерконтиненталном баражу.

Бразил је прошле ноћи славио против Чилеа са 3:0 и тако двоструког узастопног шампиона Јужне Америке оставио без пласмана на шампионат света. Стрелци за ‘Селесао’ били су Паулињо и Габријел Жезус два пута.



Репрезентација Бразила је квалификације завршила са 41 бодом, десет мање је освојио Уругвај, Аргентина је трећа са 28, док Колумбија има 27. Петопласирани Перу је освојио 26 бодова.

Чиле је такође сакупио 26 бодова, Парагвај 24, Еквадор четири бода мање, Боливија је квалификације завршила са 14 бодова, а Венецуела са десет.



Лионел Меси против остатка континента! Гледали смо тај филм у инфаркт завршници последњег кола јужноамеричких квалификација за Светско првенство, а гледаћемо га и у Русији, пошто је 90-минутна хируршка интервенција доктора фудбала Аргентинце одвела у Русију и земљу танга ваљда коначно уверила да његовом височанству Месију једноставно не смеју да замере за одсуство титула последњих година. Јер ма колико моћан састав имали Гаучоси, без Месија Аргентине не би било! Хет-трик Барселониног велемајстора распарао је редак ваздух на 2.850 метара надморске висине у Киту и Аргентинцима донео победу од 3:1 за директан пласман на Светско првенство.

А и какво би то било првенство без њега?

Међутим, Мундијал у Русији биће један од ретких који ће протећи без актуелног владара Јужне Америке. Наиме, упркос апелима појединих навијача Бразила, који су се надали да ће Нејмар и другови пустити Чиле само како би напакостили Аргентини и Месија послали у репрезентативну пензију, Титеови изабраници сачували су достојанство, одигали пуним гасом и у Сао Паулу славили са 3:0. Чинило се у једном тренутку да ће то бити довољно и за поражени тим, али је лепотица Паула Герера из слободног ударца у 76. минуту анулирала погодак Хамеса Родригеза и Перуу донела 1:1 против Колумбије. Молитве шамана који су уочи утакмице у ритуалним обредима пљували некакву ватрену водицу по дресовима домаћег тима и бацили црну магију на фотографије колумбијских фудбалера очигледно су уродиле плодом. Перу ће у баражу играти против Новог Зеланда и ако буде према очекивањима елиминисао нејаку острвску земљу играће на планетарној смотри први пут после 1982. године.

Тај Гереров велемајсторски потез био је само један од многих који су распоред на табели обртали као ветроказ на урагану. Почевши баш од тог може бити и кључног меча у Киту где је Ромарио Ибара после само 40 секунди игре довео већ оплакане Еквадорце до вођства против Аргентине. Није им ничему вредео тај гол, али понадали су се да ће барем успети да оперу образ тиме што ће наудити Гаучосима.

Али Меси је имао другачије планове, иако није имао подршку саиграча. И не само вечерас, већ у последњих годину дана. Не рачунајући један аутогол, наиме, све лопте које су Аргентинци послали у противничке мреже још од новембра 2016. године у мету је спровео баш ОН! У Киту три пута. У 11, па 18. минуту, тек да се заустави срчана аритмија Аргентинаца после тог иницијалног шока, а онда у 62. ремек-дело као тестамент Месијевом блиставом уму. Лоб преко противничког голмана за сигурна три бода у Еквадору.

Само пет минута раније ситуација је била следећа: Брази, Уругвај, Аргентина и Чиле ишли би директно на Мундијал, Колумбија би у бараж, Перу би испао. Али у 55. минуту утакмице у Сао Паулу Клаудио Браво није успео да укроти један снажан шут са дистанце, Паулињо је први натрчао на одбитак и најавио убедљиву победу Бразилаца над Чилеом (3:0). 

У том тренутку, Перу је био у баражу, Чиле испадао. Али Колумбија је желела да се обезбеди. Хамес Родригез, једна од ведета претходне планетарне смотре, погодио је само минут касније за вођство у Лими. Чиле је опет био на месту које води у бараж. Перу је висио.

Парагвај је још имао шансе. Био му је довољан само гол за победу против Венецуеле. Вероватно никада нећемо сазнати зашто, али у Асунсиону су дозволили да Мундијал пролети поред њих, иако су против себе имали најгору екипу најфудбалскијег континента планете.

А онда још један срчани удар. Страдали су Чилеанци, иако нису били ни присутни. Пауло Гереро је наместио лопту на 25 метара од гола Колумбије. Није то била идеална позиција за дешњака, али био је то савршен шут. Мада је можда и Давид Оспина могао боље да реагује. Није, Перу је изједначио и гурнуо актуелне шампионе из Чилеа на позицију број шест.

Чак и у тим тренуцима, јер Бразил је тада водио са 2:0, Чилеанцима је један погодак недостајао не би ли претекли Перуанце на основу гол разлике. Уместо тога безглави напади обили су им се у лице у трећем минуту судијске надокнаде када је Габријел Жезус другим поготком на утакмици Бразилу донео коначних 3:0.

Крај! Спуштена завеса. Чиле се опростио од Светског првенства. Мундијал без шампиона Јужне Америке!

Јужноамеричке квалификације – 18. коло:

Бразил – Чиле 3:0 (0:0)
(Паулињо 55, Габријел Жезус 57, 90+3)

Еквадор – Аргентина 1:3 (1:2)
(Ибара 1 – Меси 11, 18, 62)

Парагвај – Венецуела 0:1 (0:0)
(Јанхел Ерера 84)

Перу – Колумбија 1:1 (0:0)
(Гереро 76 – Родригес 56)

Уругвај – Боливија 4:2 (2:1)
(Касерес 39, Кавани 42, Суарес 60, 76 – Гастон Силва 24аг, Дијего Годин 79аг)

Табела:

1. Бразил 18 12 5 1 41:11 41
2. Уругвај 18 9 4 5 32:20 31
3. Аргентина 18 7 7 4 19:16 28
4. Колумбија 18 7 6 5 21:19 27
5. Перу 18 7 5 6 27:26 26
6. Чиле 18 8 2 8 26:27 26
7. Парагвај 18 7 3 8 19:25 24
8. Еквадор 18 6 2 10 26:29 20
9. Боливија 18 4 2 12 16:38 14
10. Венецуела 18 2 6 10 19:35 12

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар