Video: Mesi het-trikom odveo Argentinu na SP!

Lionel Mesi je posle Barselone postao i heroj Argentine – odveo je svoju reprezentaciju na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine! Kad je bilo najteže - kapiten slavne selekcije je zablistao! Čileanci prvi put bez plasmana od 2006. godine! Južna Amerika na lekovima za smirenje! Mundijal bez šampiona KOMNEBOL-a, ali ON je tu! Crna magija šamana za ekstazu u Limi! E, ovo je završnica za infarkt!

Fudbal 11.10.2017 | 09:15
Video: Mesi het-trikom odveo Argentinu na SP!
Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se Mundijkal, pošto je tokom noći u gostima pobedila Ekvador sa 3:1 u poslednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija, a sva tri pogotka delo su jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Ekvador, koji je i pre poslednjeg kola izgubio šanse za prolaz dalje, poveo je već u prvom minutu golom Romarija Ibare, ali je potom na scenu stupio Lionel Mesi i het-trikom odveo vicešampione sveta u Rusiju. 

Golovima u 12, 20. i 62. minutu Mesi je sprečio scenario da se Argentina prvi put od 1970. godine ne nađe na Mundijalu. 

Iako su ‘Gaučosi’ doživeli pravi šok i primili najbrži gol otkad igraju kvalifikacije, konsolidovali su se i, na krilima fantastičnog Mesija, na skoro 3.000 metara nadmorske visine napravili preokret. Prvo je momak iz Rosarija izjednačio nakon lepog duplog pasa sa Di Marijom, da bi osam minuta kasnije oduzeo loptu odbrani domaćina i zakucao je pod prečku 

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Mesi nije dozvolio da i ovoga puta ne oduševi fudbalsku javnost – u 62. minutu je nanizao nekoliko protivničkih igrača i divnim lobom sa ivice kaznenog prostora odveo Argentinu u Rusiju. 

Argentina je tako, na kraju, zauzela treće mesto u južnoameričkim kvalifikacijama sa 28 bodova.



Svoje mesto na Svetskom prvenstvu iz Južne Amerike još ranije je obezbedio Brazil, a prošle noći su to uradili i Urugvaj pobedom nad Bolivijom od 4:2, kao i Kolumbija remijem sa Peruom 1:1. Peruanci će igrati na svetskoj smotri prvi put posle 1982, zahvaljujući pogotku iz slobodnog udarca Paula Gerera.

On je savladao Davida Ospinu u 82. minutu i anulirao vođstvo koje je doneo Hames Rodriges, rastuživši tako Čile i Paragvaj.



Peto mesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija osvojio je Peru i ta selekcija će se za mesto u Rusiji boriti protiv Novog Zelanda u interkontinentalnom baražu.

Brazil je prošle noći slavio protiv Čilea sa 3:0 i tako dvostrukog uzastopnog šampiona Južne Amerike ostavio bez plasmana na šampionat sveta. Strelci za ‘Selesao’ bili su Paulinjo i Gabrijel Žezus dva puta.



Reprezentacija Brazila je kvalifikacije završila sa 41 bodom, deset manje je osvojio Urugvaj, Argentina je treća sa 28, dok Kolumbija ima 27. Petoplasirani Peru je osvojio 26 bodova.

Čile je takođe sakupio 26 bodova, Paragvaj 24, Ekvador četiri boda manje, Bolivija je kvalifikacije završila sa 14 bodova, a Venecuela sa deset.



Lionel Mesi protiv ostatka kontinenta! Gledali smo taj film u infarkt završnici poslednjeg kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a gledaćemo ga i u Rusiji, pošto je 90-minutna hirurška intervencija doktora fudbala Argentince odvela u Rusiju i zemlju tanga valjda konačno uverila da njegovom visočanstvu Mesiju jednostavno ne smeju da zamere za odsustvo titula poslednjih godina. Jer ma koliko moćan sastav imali Gaučosi, bez Mesija Argentine ne bi bilo! Het-trik Barseloninog velemajstora rasparao je redak vazduh na 2.850 metara nadmorske visine u Kitu i Argentincima doneo pobedu od 3:1 za direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

A i kakvo bi to bilo prvenstvo bez njega?

Međutim, Mundijal u Rusiji biće jedan od retkih koji će proteći bez aktuelnog vladara Južne Amerike. Naime, uprkos apelima pojedinih navijača Brazila, koji su se nadali da će Nejmar i drugovi pustiti Čile samo kako bi napakostili Argentini i Mesija poslali u reprezentativnu penziju, Titeovi izabranici sačuvali su dostojanstvo, odigali punim gasom i u Sao Paulu slavili sa 3:0. Činilo se u jednom trenutku da će to biti dovoljno i za poraženi tim, ali je lepotica Paula Gerera iz slobodnog udarca u 76. minutu anulirala pogodak Hamesa Rodrigeza i Peruu donela 1:1 protiv Kolumbije. Molitve šamana koji su uoči utakmice u ritualnim obredima pljuvali nekakvu vatrenu vodicu po dresovima domaćeg tima i bacili crnu magiju na fotografije kolumbijskih fudbalera očigledno su urodile plodom. Peru će u baražu igrati protiv Novog Zelanda i ako bude prema očekivanjima eliminisao nejaku ostrvsku zemlju igraće na planetarnoj smotri prvi put posle 1982. godine.

Taj Gererov velemajstorski potez bio je samo jedan od mnogih koji su raspored na tabeli obrtali kao vetrokaz na uraganu. Počevši baš od tog može biti i ključnog meča u Kitu gde je Romario Ibara posle samo 40 sekundi igre doveo već oplakane Ekvadorce do vođstva protiv Argentine. Nije im ničemu vredeo taj gol, ali ponadali su se da će barem uspeti da operu obraz time što će nauditi Gaučosima.

Ali Mesi je imao drugačije planove, iako nije imao podršku saigrača. I ne samo večeras, već u poslednjih godinu dana. Ne računajući jedan autogol, naime, sve lopte koje su Argentinci poslali u protivničke mreže još od novembra 2016. godine u metu je sproveo baš ON! U Kitu tri puta. U 11, pa 18. minutu, tek da se zaustavi srčana aritmija Argentinaca posle tog inicijalnog šoka, a onda u 62. remek-delo kao testament Mesijevom blistavom umu. Lob preko protivničkog golmana za sigurna tri boda u Ekvadoru.

Samo pet minuta ranije situacija je bila sledeća: Brazi, Urugvaj, Argentina i Čile išli bi direktno na Mundijal, Kolumbija bi u baraž, Peru bi ispao. Ali u 55. minutu utakmice u Sao Paulu Klaudio Bravo nije uspeo da ukroti jedan snažan šut sa distance, Paulinjo je prvi natrčao na odbitak i najavio ubedljivu pobedu Brazilaca nad Čileom (3:0). 

U tom trenutku, Peru je bio u baražu, Čile ispadao. Ali Kolumbija je želela da se obezbedi. Hames Rodrigez, jedna od vedeta prethodne planetarne smotre, pogodio je samo minut kasnije za vođstvo u Limi. Čile je opet bio na mestu koje vodi u baraž. Peru je visio.

Paragvaj je još imao šanse. Bio mu je dovoljan samo gol za pobedu protiv Venecuele. Verovatno nikada nećemo saznati zašto, ali u Asunsionu su dozvolili da Mundijal proleti pored njih, iako su protiv sebe imali najgoru ekipu najfudbalskijeg kontinenta planete.

A onda još jedan srčani udar. Stradali su Čileanci, iako nisu bili ni prisutni. Paulo Gerero je namestio loptu na 25 metara od gola Kolumbije. Nije to bila idealna pozicija za dešnjaka, ali bio je to savršen šut. Mada je možda i David Ospina mogao bolje da reaguje. Nije, Peru je izjednačio i gurnuo aktuelne šampione iz Čilea na poziciju broj šest.

Čak i u tim trenucima, jer Brazil je tada vodio sa 2:0, Čileancima je jedan pogodak nedostajao ne bi li pretekli Peruance na osnovu gol razlike. Umesto toga bezglavi napadi obili su im se u lice u trećem minutu sudijske nadoknade kada je Gabrijel Žezus drugim pogotkom na utakmici Brazilu doneo konačnih 3:0.

Kraj! Spuštena zavesa. Čile se oprostio od Svetskog prvenstva. Mundijal bez šampiona Južne Amerike!

Južnoameričke kvalifikacije – 18. kolo:

Brazil – Čile 3:0 (0:0)
(Paulinjo 55, Gabrijel Žezus 57, 90+3)

Ekvador – Argentina 1:3 (1:2)
(Ibara 1 – Mesi 11, 18, 62)

Paragvaj – Venecuela 0:1 (0:0)
(Janhel Erera 84)

Peru – Kolumbija 1:1 (0:0)
(Gerero 76 – Rodriges 56)

Urugvaj – Bolivija 4:2 (2:1)
(Kaseres 39, Kavani 42, Suares 60, 76 – Gaston Silva 24ag, Dijego Godin 79ag)

Tabela:

1. Brazil 18 12 5 1 41:11 41
2. Urugvaj 18 9 4 5 32:20 31
3. Argentina 18 7 7 4 19:16 28
4. Kolumbija 18 7 6 5 21:19 27
5. Peru 18 7 5 6 27:26 26
6. Čile 18 8 2 8 26:27 26
7. Paragvaj 18 7 3 8 19:25 24
8. Ekvador 18 6 2 10 26:29 20
9. Bolivija 18 4 2 12 16:38 14
10. Venecuela 18 2 6 10 19:35 12

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar