Нестварно - Нијемци имају четири тима за Мундијал?!

Јоги Лев неће пуно спавати до наредног јуна. . . !

Фудбал 12.10.2017 | 14:00
Нестварно - Нијемци имају четири тима за Мундијал?!
Немачка је квалификације за Мундијал у Русији окончала с максималним учинком - 10 победа из исто толико утакмица, уз импресивну гол разлику 43:4. Постизали су више од четири поготка по утакмици, а за Елф је бар по гол постизао чак 21 играч?!

По пет пута мрежу су тресли Томас Милер и Сандро Вагнер, по три Серж Гнабри, Леон Горецка, Тимо Вернер и Јулијан Дракслер, два Марио Гомез, Јонас Хектор, Сами Кедира, Џошуа Кимих, Андре Ширле, а по један Матс Хумелс, Тони Крос, Шкодран Мустафи, Месут Озил, Антонио Ридигер, Себастијан Руди, Кевин Фоланд, Амин Јунес, Јулијан Брант и Емре Џан.

Селектор Јоаким Лев тако ће пред Светско првенство имати великих брига. Слатких, додуше, јер како ће изабрати 23 играча која ће путовати на највећу светску фудбалску смотру?

Немачка има толико широки кадар да може – без икаквих проблема – да састави чак четири екипе које би сигурно пуцале на највиши пласман у Русији.

Номинално најјача немачка постава је она с најзвучнијим именима, међутим, ни друга ни трећа не заостају превише. Ето, можда бисмо само за четврту могли да кажемо да не би имала шансе да нападне медаљу. Мада...

Уосталом, погледајте слику, па процените сами.

Импресивно, зар не?

Па ако вам још кажемо да на овом "проширеном списку" нисмо пронашли места за играче попут Андреа Ширлеа из Дортмунда, Макса Мајера из Шалкеа, Дијега Демеа из РБ Лајпцига... 

Језиво.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар