Предсједник УЕФА-е, Чеферин, о ''Чилеанцима''...

Чилеанци су били најнадаренија генерација у историји фудбала! "Југославије више нема, али су успеси многих надарених генерација спортиста одличан пример како се у нашој бившој земљи уживало у спорту и како су се славили успеси ", носталгичан је председник Уефе.

Фудбал 12.10.2017 | 00:00
Предсједник УЕФА-е, Чеферин, о ''Чилеанцима''...
Тај 25. октобар 1987. године требало је да буде нова прекретница за југословенски фудбал који би на квалитету момака, нама познатих под надимком "Чилеанци", завладао Европом и светом.

Титула омладинских првака света која је донета из Јужне Америке виђена је као успех целе нације, од Вардара па до Триглава. Нажалост, та нација се убрзо потом распала, те је већина "квалитета" прешло у збор Хрватске која је доживела врхунац крајем деведесетих година прошлог века, када је стигла и до трећег места нас СП 1998. Ми, нажалост, нисмо добро "наплатили" оно што нам је преостало. А преостало је много, нарочито када упоредимо са данашњом ситуацијом у српском фудбалу. Таквих асова једноставно нема.

Било како било, тај тим је свима остао у лепом сећању, између осталих и једном од тренутно најмоћнијих људи у свету фудбала, првом човеку Уефе, Александеру Чеферину.

"Уверен сам да је то била најнадаренија генерација у историји фудбала," навијачки је наступио Словенац признавши да је из све снаге био уз Плаве, "Чак четвротица су касније носила дрес Реал Мадрида, а поред Шукера, Мијатовића, Просинечког и Јарнија велике каријере су направили и Бобан, Петрић, Брновић... Југославије више нема, али су успеси многих надарених генерација спортиста одличан пример како се у нашој бившој земљи уживало у спорту и како су се славили успеси!"

Окосницу тима селектора Мирка Јозића чинили су сада већ живе легенде најважније споредне ствари на свету: Драгоје Лековић, Звонимир Бобан, Роберт Просинечки, Предраг Мијатовић, Давор Шукер, Роберт Јарни, Игор Штимац, Гордан Петрић. Да се смрзнеш!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар