Сјећате ли се Фабија Рочембака?

Спао је на јако ниске гране. . . ! Бразилска полиција ухапсила га је због јако бизарног разлога. . .

Фудбал 12.10.2017 | 09:00
Сјећате ли се Фабија Рочембака?
Сећате ли се Фабија Рочембака? Они са истанчаним фудбалским знањем памте га као разноврсног везисту који је лако могао да покрива неколико позиција на терену - од дефанзивног, преко офанзивног везисте, до крила. Својевремено је био виђен као вундеркинд бразилског Интернасионала, одакле је касније задужио Барселонину опрему. Касније је стигао и до лисабонског Спортинга и Мидлзброа, а са оба клуба је у две узастопне сезоне (2004/05 - 2005/06) био финалиста тадашњег Купа УЕФА.

Данас је, у 35. години живота, по други пут ухапшен због тога што је ухваћен у организацији илегалних борби петлова! И то у свом родном Бразилу, у месту Рио Гранде до Сул. Полицијске снаге упале су на фарму, која се незванично приписује у власништво некадашњег фудбалера, и прекинуле борбу петлова. Додађају је присуствовало близу 150 људи, од чега је 57 ухапшено због злочина против животне средине. 

У овој акцији пронађено је 89 петлова узгајаних за борбу, готово 25.000 евра у кешу, сачмара и дрога у неодређеним количинама. Рочембак је моментално лишен слободе. 

С обзиром да је ово његов други прекршај за исто злодело (први пут ухапшен 2011. године), медији спекулишу да га чека и до две године затвора, уз огромну финансијску казну. 

Нажалост, све су чешћи случајеви да спортисти упадају у илегалне радње. Мајкл Вик, иначе НФЛ суперзвезда, је својевремено био ухваћен у организацији недозвољених борби паса. Због тога, али и због убиства неколико питбулова који нису добро прошли на одређеним тестовима, некадашњи играч Атланте Фалконса је осуђен на 23 месеца затвора.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар