Sjećate li se Fabija Ročembaka?

Spao je na jako niske grane. . . ! Brazilska policija uhapsila ga je zbog jako bizarnog razloga. . .

Fudbal 12.10.2017 | 09:00
Sjećate li se Fabija Ročembaka?
Sećate li se Fabija Ročembaka? Oni sa istančanim fudbalskim znanjem pamte ga kao raznovrsnog vezistu koji je lako mogao da pokriva nekoliko pozicija na terenu - od defanzivnog, preko ofanzivnog veziste, do krila. Svojevremeno je bio viđen kao vunderkind brazilskog Internasionala, odakle je kasnije zadužio Barseloninu opremu. Kasnije je stigao i do lisabonskog Sportinga i Midlzbroa, a sa oba kluba je u dve uzastopne sezone (2004/05 - 2005/06) bio finalista tadašnjeg Kupa UEFA.

Danas je, u 35. godini života, po drugi put uhapšen zbog toga što je uhvaćen u organizaciji ilegalnih borbi petlova! I to u svom rodnom Brazilu, u mestu Rio Grande do Sul. Policijske snage upale su na farmu, koja se nezvanično pripisuje u vlasništvo nekadašnjeg fudbalera, i prekinule borbu petlova. Dodađaju je prisustvovalo blizu 150 ljudi, od čega je 57 uhapšeno zbog zločina protiv životne sredine. 

U ovoj akciji pronađeno je 89 petlova uzgajanih za borbu, gotovo 25.000 evra u kešu, sačmara i droga u neodređenim količinama. Ročembak je momentalno lišen slobode. 

S obzirom da je ovo njegov drugi prekršaj za isto zlodelo (prvi put uhapšen 2011. godine), mediji spekulišu da ga čeka i do dve godine zatvora, uz ogromnu finansijsku kaznu. 

Nažalost, sve su češći slučajevi da sportisti upadaju u ilegalne radnje. Majkl Vik, inače NFL superzvezda, je svojevremeno bio uhvaćen u organizaciji nedozvoljenih borbi pasa. Zbog toga, ali i zbog ubistva nekoliko pitbulova koji nisu dobro prošli na određenim testovima, nekadašnji igrač Atlante Falkonsa je osuđen na 23 meseca zatvora.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar