ЕК: Улм серијом 18:0 сломио Тофаш!

Кошаркаши Улма савладали су Тофаш Бурсу 83:73, на премијери нове сезоне Еврокупа.  Лајбенатов Улм отворио Еврокуп - победом! Тим са обале Дунава славио на премијери и то серијом 16:0 у финишу.

Кошарка 11.10.2017 | 08:45
ЕК: Улм серијом 18:0 сломио Тофаш!
У мечу с доста преокрета Турци су имали седам поена предности уочи последњег периода, али Улмс преокреће серијом 18:0 средином четврог квартала.

Домаћин је предводио Џофез Луис са 26 поена, 13 је постигао Да Шон Батлер уз пет скокова, 11 је убацио Рајан Томпсон, а десет Исак Фоту.

Најефикаснији у екипи Тофаша био је Кени Кађи са 22 поена и пет ухваћених лопти, 16 је додао Рајмар Морган уз осам скокова, док је 12 постигао Јигит Арслан. 

Српски кошаркаш Иван Паунић је постигао пет поена, свих пет са линије за слободна бацања, те имао један скок. 

Кошаркаши Улма и Бурсе имали су ту част да отворе нову сезону Еврокупа и то у прелепој атмосфери Ратиофарм Арене, а први тријумф уписао је - домаћин! Најпријатније изненађење Бундеслиге прошле сезоне било је на висини задатка, упркос томе што је овог лета екипа остала без неколико важних играча, пре свега интернационалног трилинга Морган - Баб - Рабит и славило резултатом 83:73 (21:22, 21:22, 13:18, 28:11).

Улм је до тријумфа стигао захваљујући бруталном издању у последњем кварталу утакмице и серији 16:0, којом је не само преокренуо резултат, већ стигао до двоцифрене предности коју више није испуштао до краја утакмице. 

Заиграо је Рајмар Морган против клуба и тренера који су му опоравили каријеру, било је то емотивно искуство за све у Ратиофарм Арени, али на крају су емоције остављене по страни када је требало да се дође до победе. Улм је до прве рецке одвео Џозеф Луис са 21 поеном, док је Дашон Батлер имао 13 поена и пет ухваћених лопти. Некадашњи шутер Црвене звезде Рајан Томпсон убацио је 11, а Лук Харангоди девет поена, уз пет скокова.

Код гостију из Турске доминирао је управо некадашњи миљеник Улма Рајмар Морган са 14 поена и шест скокова, док је Јигит Арслан додао 12 поена. Најефикаснији је ипак био Кени Кађи са 19 поена. Српски интернационалац Иван Паунић провео је на терену 23 минута и за то време скупио пет поена, свих пет са линије пенала.

У преосталим мечевима Групе Д у среду се састају Тренто – АСВЕЛ и Гран Канарија – Зенит.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар