EK: Ulm serijom 18:0 slomio Tofaš!

Košarkaši Ulma savladali su Tofaš Bursu 83:73, na premijeri nove sezone Evrokupa.  Lajbenatov Ulm otvorio Evrokup - pobedom! Tim sa obale Dunava slavio na premijeri i to serijom 16:0 u finišu.

Košarka 11.10.2017 | 08:45
EK: Ulm serijom 18:0 slomio Tofaš!
U meču s dosta preokreta Turci su imali sedam poena prednosti uoči poslednjeg perioda, ali Ulms preokreće serijom 18:0 sredinom četvrog kvartala.

Domaćin je predvodio Džofez Luis sa 26 poena, 13 je postigao Da Šon Batler uz pet skokova, 11 je ubacio Rajan Tompson, a deset Isak Fotu.

Najefikasniji u ekipi Tofaša bio je Keni Kađi sa 22 poena i pet uhvaćenih lopti, 16 je dodao Rajmar Morgan uz osam skokova, dok je 12 postigao Jigit Arslan. 

Srpski košarkaš Ivan Paunić je postigao pet poena, svih pet sa linije za slobodna bacanja, te imao jedan skok. 

Košarkaši Ulma i Burse imali su tu čast da otvore novu sezonu Evrokupa i to u prelepoj atmosferi Ratiofarm Arene, a prvi trijumf upisao je - domaćin! Najprijatnije iznenađenje Bundeslige prošle sezone bilo je na visini zadatka, uprkos tome što je ovog leta ekipa ostala bez nekoliko važnih igrača, pre svega internacionalnog trilinga Morgan - Bab - Rabit i slavilo rezultatom 83:73 (21:22, 21:22, 13:18, 28:11).

Ulm je do trijumfa stigao zahvaljujući brutalnom izdanju u poslednjem kvartalu utakmice i seriji 16:0, kojom je ne samo preokrenuo rezultat, već stigao do dvocifrene prednosti koju više nije ispuštao do kraja utakmice. 

Zaigrao je Rajmar Morgan protiv kluba i trenera koji su mu oporavili karijeru, bilo je to emotivno iskustvo za sve u Ratiofarm Areni, ali na kraju su emocije ostavljene po strani kada je trebalo da se dođe do pobede. Ulm je do prve recke odveo Džozef Luis sa 21 poenom, dok je Dašon Batler imao 13 poena i pet uhvaćenih lopti. Nekadašnji šuter Crvene zvezde Rajan Tompson ubacio je 11, a Luk Harangodi devet poena, uz pet skokova.

Kod gostiju iz Turske dominirao je upravo nekadašnji miljenik Ulma Rajmar Morgan sa 14 poena i šest skokova, dok je Jigit Arslan dodao 12 poena. Najefikasniji je ipak bio Keni Kađi sa 19 poena. Srpski internacionalac Ivan Paunić proveo je na terenu 23 minuta i za to vreme skupio pet poena, svih pet sa linije penala.

U preostalim mečevima Grupe D u sredu se sastaju Trento – ASVEL i Gran Kanarija – Zenit.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar