То је Серена: Враћа се три мјесеца након порођаја?

Можда и најбоља тенисерка свих времена планира да брани трофеј Аустралијан Опена у јануару 2018. године!

Тенис 14.10.2017 | 10:30
То је Серена: Враћа се три мјесеца након порођаја?
Новопечена мама Серена Вилијамс могла би да се врати тенису много брже него што је било ко очекивао.

Американка се породила у септембру, а према најавама из Мелбурна она жели у јануару да брани трофеј на Аустралијан Опену.

Директор првог гренд слема у сезони Крејг Тили саопштио је да је Серена Вилијамс већ почела са тренинзима и да у наредних три месеца жели да се врати у праву форму.

"Серена је заиста изузетан спортиста и није искључила повратак на терен током Аустралијан Опена. Имам посебан однос са породицом Вилијамс. Серена би желела да брани трофеј у 2018. години и неопходно јој је неколико месеци да опет буде фит. Сада све зависи само од тога да ли ће повратити форму", рекао је Тили.

Потврду да се озбиљно "бацила на посао" дала је и сама тенисерка на Инстаграму када је недавно објавила фотографију на којој се уочава да се брзо "стесала" после порођаја.

Серена је посебно везана за Аустралијан Опен. Ове године освојила је седму титулу у Мелбурну, укупно 23. гренд слем у каријери и то у трећој недељи трудноће. Својој ћерки, коју је добила из везе са Алексисом Оханијаном, дала је име Алексис Олимпија. Иницијали њеног имена имају почетна слова Аустралијан Опена и то не случајно.

"За њу је овај турнир посебан и зато жели да одбрани титулу коју је освојила ове године и која јој је једна од најдражих", навео је директор гренд слема у Мелбурну.

Додатни мотив за Серену свакако је и чињеница да би се новим гренд слем трофејом изједначила на листи најуспешнијих играчица свих времена са Маргарет Корт, која је током каријере освојила 34 пехара на четири највећа турнира.

"Ако неко то може да урадим, онда је то сигурно Серена", додао је Тили.

Аустралијан Опен следеће године имаће рекордни наградни фонд од чак 55 милиона асутралијских долара, што је десет одсто више него у 2017. години, а победници у женској конкуренцији припашће чек од четири милиона аустралијских долара, односно 3,11 милиона америчких долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар