To je Serena: Vraća se tri mjeseca nakon porođaja?

Možda i najbolja teniserka svih vremena planira da brani trofej Australijan Opena u januaru 2018. godine!

Tenis 14.10.2017 | 10:30
To je Serena: Vraća se tri mjeseca nakon porođaja?
Novopečena mama Serena Vilijams mogla bi da se vrati tenisu mnogo brže nego što je bilo ko očekivao.

Amerikanka se porodila u septembru, a prema najavama iz Melburna ona želi u januaru da brani trofej na Australijan Openu.

Direktor prvog grend slema u sezoni Krejg Tili saopštio je da je Serena Vilijams već počela sa treninzima i da u narednih tri meseca želi da se vrati u pravu formu.

"Serena je zaista izuzetan sportista i nije isključila povratak na teren tokom Australijan Opena. Imam poseban odnos sa porodicom Vilijams. Serena bi želela da brani trofej u 2018. godini i neophodno joj je nekoliko meseci da opet bude fit. Sada sve zavisi samo od toga da li će povratiti formu", rekao je Tili.

Potvrdu da se ozbiljno "bacila na posao" dala je i sama teniserka na Instagramu kada je nedavno objavila fotografiju na kojoj se uočava da se brzo "stesala" posle porođaja.

Serena je posebno vezana za Australijan Open. Ove godine osvojila je sedmu titulu u Melburnu, ukupno 23. grend slem u karijeri i to u trećoj nedelji trudnoće. Svojoj ćerki, koju je dobila iz veze sa Aleksisom Ohanijanom, dala je ime Aleksis Olimpija. Inicijali njenog imena imaju početna slova Australijan Opena i to ne slučajno.

"Za nju je ovaj turnir poseban i zato želi da odbrani titulu koju je osvojila ove godine i koja joj je jedna od najdražih", naveo je direktor grend slema u Melburnu.

Dodatni motiv za Serenu svakako je i činjenica da bi se novim grend slem trofejom izjednačila na listi najuspešnijih igračica svih vremena sa Margaret Kort, koja je tokom karijere osvojila 34 pehara na četiri najveća turnira.

"Ako neko to može da uradim, onda je to sigurno Serena", dodao je Tili.

Australijan Open sledeće godine imaće rekordni nagradni fond od čak 55 miliona asutralijskih dolara, što je deset odsto više nego u 2017. godini, a pobednici u ženskoj konkurenciji pripašće ček od četiri miliona australijskih dolara, odnosno 3,11 miliona američkih dolara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar