ЕП: Голеада на "Карађорђу", трећи тријумф "Орлића"!

Млади фудбалери Србије савладали су Русију 3:2 (2:2) у спектакуларном дербију Групе 7 квалификација за У21 Европско првенство 2019. године.  И "орлићи" лете кроз квалификације! Млада репрезентација Србије остварила још једну победу на путу ка Европском првенству 2019. у Италији.  Не брини Вуле, Дача је понео снајпер, Жиле шестар и лењир, а Лука је извадио митраљез! Србија савладала Русију са 3:2 и осамила се на челу табеле Групе 7!

Фудбал 10.10.2017 | 20:15
ЕП: Голеада на "Карађорђу", трећи тријумф "Орлића"!
Руси су два пута стизали вођство "Орлића" на новосадском "Карађорђу", али су изабраници Горана Ђоровића ипак стигли до треће узастопне победе.

Двоструки стрелац за Србију био је Лука Јовић, оба пута на додавање Андрије Живковића, а стрелац је био и Данило Пантић, из слободног ударца.

Србија је сада лидер групе са максималним учинком из три меча, има два бода више од Русије која има меч више, те Јерменије која је одиграла пет. 

У следећем мечу "Орлићи" гостују селекцији Аустрије, 10. новембра. Аустрија из три меча има шест бодова.

Меч у Новом Саду обележила је голеада у првом полувремену, буквално је свака гол шанса претворена у погодак, па су се мреже тако тресле четири пута.

"Орлићи" су повели у 14. минуту сјајним голом Пантића из слободњака са око 18 метара, да би Руси изједначили преко Жемалетдинова у 26, искористивши одбитак после шута Малкадзеа.

Већ у 33. Србија је опет водила, Живковић је убацио лопту после кратког додавања Радоњића изкорнера, а Јовић сјајно скаче на петерцу и главом тресе мрежу.

Међутим, три минута пре паузе Руси опет поравнавају, Гулијев избацује Мелкадзеа самог на Радуновића, а он ову ситуацију решава дијагоналом по земљи.

Србија је била боља и у другом полувремену, те ту игру крунисала трећим голом, победоносним, који је Јовић постигао после још једна комбинације Радоњића и Живковића, који је опет одиграо одличан завршни пас.

Руси су у завршници имали две добре шансе за треће изједначење, Јовић прилику за хет-трик, али је на крају остало 3:2 за Србију.

Три од три! После Гибралтара (4:0) и Македоније (2:0), млади репрезентативци Србије славили су и у дербију против Русије! У трећем колу квалификација за Европско првенство у Италији 2019, на новосадском "Карађорђу" - 3:2 (2:2)!

Двоструки стрелац био је Лука Јовић (60. и 33. минут), а серију погодака отворио је Данило Пантић прелепим ударцем из "слободњака" у 14. минуту. Гости су, ипак, два пута успевали да изједначе, прво преко Рифата Жемалетдинова у 26, а онда и преко Георгија Мелкадзеа у 42.

Наши фудбалери се нису деморалисали због тога, већ су по повратку са одмора наставили да играју офанзивно и заслужено стигли до победе.

"Орлићи" сада имају максималних девет бодова и одличну позицију да као први у групи изборе пласман на ЕУРО, пошто су одиграли утакмицу мање од Русије, а две од Јерменије, од којих имају два бода више.

Вукашин Јовановић је имао и бољих дана, али не мари! Млада репрезентација Србије напред је толико потентна да је данас распорила и до сада несавладану одбрану Русије. На новосадском “Карађорђу“ празник фудбала и победа Орлића од 3:2 којом се чета Горана Ђоровића осамила на челу табеле Групе 7 квалификација за Европско првенство 2019. године.

Два пута су Руси преко Рифата Жамаљединова и Георгија Мелкадзеа успевали да се врате у живот после голова домаћег тима. Први пут су имали среће пошто се Јовановић оклизнуо, да би саиграчи из последње линије заспали и дозволили Жамаљединову да први стигне на одбитак после одбране Бориса Радуновића. У другом случају Јовановић је погрешно проценио ситуацију и дозволио Мелкадзеу да избије сам пред Радуновића, па је егзекуција била неминовна...

Међутим, колико год да су Руси били добри у офанзиви, а имали су још неколико опасних налета, толико су Срби били - незадрживи. Погађали су у мету како год да су хтели.

Кренуло је са прелепом кифлом Данила Пантића из слободног ударца. Лопта је само лизнула стативу док ју је Антон Митрушкин непомично гледао како лети у мрежу.

Потом је одговорност преузео капитен Андрија Живковић, који је био архитекта многих српских налета. Цртао је акције као на папиру. У 33. минуту је после кратке корнер акције са Сашом Лукићем гађао Луку Јовића у трепавицу. У 60. му је, после брзе контре коју је повукао Немања Радоњић, послао на тренутак се учинило пребрзу лопту, али је нападач Ајнтрахта из Франкфурта скоро па из мртвог угла прецизно гађао о пречку и подсетио на неке старе дане када је у млађим селекцијама терорисао противничке одбране.

Кад су нападачи обавили све што је требало напред, свој допринос победи пружио је и одлични голман Борис Радуновић, који је међу стативама заменио отписаног Вању Милинковић Савића. Имао је неколико парада, а посебно се истакао када је у финишу скинуо зицер Желимкану Бакајеву.

Србија после три кола има максмалних девет бодова и гол разлику 9:2. Русија има седам бодова, али на утакмици више, док је њој раме уз раме и Јерменије, која је одиграла пет мечева.

Наредни ривал изабраницима Горана Ђоровића биће Аустрија, 10. новембра у гостима.

СРБИЈА: Радуновић - Стевановић, Јовановић, Миленковић, Богосавац - Лукић (82. Месаровић), Грујић, Пантић (65. Машовић) - Живковић, Радоњић (78. Пантовић), Јовић.

РУСИЈА: Митрушкин - Расказов, Чернов, Ликачев, Шакуро - Гулиев (78. Чалов), Ланин - Жигуљев - Жемалетдинов (83. Жамалетдинов), Мелкадзе, Облаков (Бакајев 71).

Утакмицу је судио Адам Фаркаш из Мађарске.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар