EP: Goleada na "Karađorđu", treći trijumf "Orlića"!

Mladi fudbaleri Srbije savladali su Rusiju 3:2 (2:2) u spektakularnom derbiju Grupe 7 kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo 2019. godine.  I "orlići" lete kroz kvalifikacije! Mlada reprezentacija Srbije ostvarila još jednu pobedu na putu ka Evropskom prvenstvu 2019. u Italiji.  Ne brini Vule, Dača je poneo snajper, Žile šestar i lenjir, a Luka je izvadio mitraljez! Srbija savladala Rusiju sa 3:2 i osamila se na čelu tabele Grupe 7!

Fudbal 10.10.2017 | 20:15
EP: Goleada na "Karađorđu", treći trijumf "Orlića"!
Rusi su dva puta stizali vođstvo "Orlića" na novosadskom "Karađorđu", ali su izabranici Gorana Đorovića ipak stigli do treće uzastopne pobede.

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Luka Jović, oba puta na dodavanje Andrije Živkovića, a strelac je bio i Danilo Pantić, iz slobodnog udarca.

Srbija je sada lider grupe sa maksimalnim učinkom iz tri meča, ima dva boda više od Rusije koja ima meč više, te Jermenije koja je odigrala pet. 

U sledećem meču "Orlići" gostuju selekciji Austrije, 10. novembra. Austrija iz tri meča ima šest bodova.

Meč u Novom Sadu obeležila je goleada u prvom poluvremenu, bukvalno je svaka gol šansa pretvorena u pogodak, pa su se mreže tako tresle četiri puta.

"Orlići" su poveli u 14. minutu sjajnim golom Pantića iz slobodnjaka sa oko 18 metara, da bi Rusi izjednačili preko Žemaletdinova u 26, iskoristivši odbitak posle šuta Malkadzea.

Već u 33. Srbija je opet vodila, Živković je ubacio loptu posle kratkog dodavanja Radonjića izkornera, a Jović sjajno skače na petercu i glavom trese mrežu.

Međutim, tri minuta pre pauze Rusi opet poravnavaju, Gulijev izbacuje Melkadzea samog na Radunovića, a on ovu situaciju rešava dijagonalom po zemlji.

Srbija je bila bolja i u drugom poluvremenu, te tu igru krunisala trećim golom, pobedonosnim, koji je Jović postigao posle još jedna kombinacije Radonjića i Živkovića, koji je opet odigrao odličan završni pas.

Rusi su u završnici imali dve dobre šanse za treće izjednačenje, Jović priliku za het-trik, ali je na kraju ostalo 3:2 za Srbiju.

Tri od tri! Posle Gibraltara (4:0) i Makedonije (2:0), mladi reprezentativci Srbije slavili su i u derbiju protiv Rusije! U trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Italiji 2019, na novosadskom "Karađorđu" - 3:2 (2:2)!

Dvostruki strelac bio je Luka Jović (60. i 33. minut), a seriju pogodaka otvorio je Danilo Pantić prelepim udarcem iz "slobodnjaka" u 14. minutu. Gosti su, ipak, dva puta uspevali da izjednače, prvo preko Rifata Žemaletdinova u 26, a onda i preko Georgija Melkadzea u 42.

Naši fudbaleri se nisu demoralisali zbog toga, već su po povratku sa odmora nastavili da igraju ofanzivno i zasluženo stigli do pobede.

"Orlići" sada imaju maksimalnih devet bodova i odličnu poziciju da kao prvi u grupi izbore plasman na EURO, pošto su odigrali utakmicu manje od Rusije, a dve od Jermenije, od kojih imaju dva boda više.

Vukašin Jovanović je imao i boljih dana, ali ne mari! Mlada reprezentacija Srbije napred je toliko potentna da je danas rasporila i do sada nesavladanu odbranu Rusije. Na novosadskom “Karađorđu“ praznik fudbala i pobeda Orlića od 3:2 kojom se četa Gorana Đorovića osamila na čelu tabele Grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Dva puta su Rusi preko Rifata Žamaljedinova i Georgija Melkadzea uspevali da se vrate u život posle golova domaćeg tima. Prvi put su imali sreće pošto se Jovanović okliznuo, da bi saigrači iz poslednje linije zaspali i dozvolili Žamaljedinovu da prvi stigne na odbitak posle odbrane Borisa Radunovića. U drugom slučaju Jovanović je pogrešno procenio situaciju i dozvolio Melkadzeu da izbije sam pred Radunovića, pa je egzekucija bila neminovna...

Međutim, koliko god da su Rusi bili dobri u ofanzivi, a imali su još nekoliko opasnih naleta, toliko su Srbi bili - nezadrživi. Pogađali su u metu kako god da su hteli.

Krenulo je sa prelepom kiflom Danila Pantića iz slobodnog udarca. Lopta je samo liznula stativu dok ju je Anton Mitruškin nepomično gledao kako leti u mrežu.

Potom je odgovornost preuzeo kapiten Andrija Živković, koji je bio arhitekta mnogih srpskih naleta. Crtao je akcije kao na papiru. U 33. minutu je posle kratke korner akcije sa Sašom Lukićem gađao Luku Jovića u trepavicu. U 60. mu je, posle brze kontre koju je povukao Nemanja Radonjić, poslao na trenutak se učinilo prebrzu loptu, ali je napadač Ajntrahta iz Frankfurta skoro pa iz mrtvog ugla precizno gađao o prečku i podsetio na neke stare dane kada je u mlađim selekcijama terorisao protivničke odbrane.

Kad su napadači obavili sve što je trebalo napred, svoj doprinos pobedi pružio je i odlični golman Boris Radunović, koji je među stativama zamenio otpisanog Vanju Milinković Savića. Imao je nekoliko parada, a posebno se istakao kada je u finišu skinuo zicer Želimkanu Bakajevu.

Srbija posle tri kola ima maksmalnih devet bodova i gol razliku 9:2. Rusija ima sedam bodova, ali na utakmici više, dok je njoj rame uz rame i Jermenije, koja je odigrala pet mečeva.

Naredni rival izabranicima Gorana Đorovića biće Austrija, 10. novembra u gostima.

SRBIJA: Radunović - Stevanović, Jovanović, Milenković, Bogosavac - Lukić (82. Mesarović), Grujić, Pantić (65. Mašović) - Živković, Radonjić (78. Pantović), Jović.

RUSIJA: Mitruškin - Raskazov, Černov, Likačev, Šakuro - Guliev (78. Čalov), Lanin - Žiguljev - Žemaletdinov (83. Žamaletdinov), Melkadze, Oblakov (Bakajev 71).

Utakmicu je sudio Adam Farkaš iz Mađarske.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar