Шангај: Судија му дао опомену, Кирјос напустио терен!

Аустралијски тенисер Ник Кирјос наставио је са ужасним понашањем на АТП туру и сада је предао меч без икаквог образложења.

Тенис 10.10.2017 | 19:45
Шангај: Судија му дао опомену, Кирјос напустио терен!
Кирјос је напустио терен после изгубљеног првог сета против Стива Џонсона, не желећи да да било какво објашњење о својој одлуци.

Контроверзни Аустралијанац је током првог сета претио да ће одустати због судијских одлука које му се нису допале, што је на крају урадио и заслужио гласне звиждуке приликом изласка са терена.

Наиме, при вођству Ника 4:2 у тај брејку, противник је погодио винер, за који је Кирјос мислио да је у ауту. Логично, реаговао је у свом стилу, због чега му је судија Фергус Марфи изрекао казени поен за 4:4, после чега је Џонсон привео сет крају и повео (7:5). 

По завршетку додатног гема, момак из Канбере је само пришао мрежи, пружио руку противнику и отишао до столице. На питање судије да ли му треба медицинска помоћ није ни одговорио, већ је покупио ствари и кренуо ка свлачионици. 

Овај инцидент догодио се само два дана после финала у Пекингу које је играо против Рафаела Надала, када је због једног трага лоптице био на прагу да добије нову опомену, која би аутоматски значила дисквалификацију. 

Он је и прошле сезоне направио скандал у Шангају – током дуела са Мишом Зверевим се свађао са једним навијачем, због чега је суспендован на три недеље и кажњен са 16.500 долара – један од разлога било је и "недовољно залагање".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар