Šangaj: Sudija mu dao opomenu, Kirjos napustio teren!

Australijski teniser Nik Kirjos nastavio je sa užasnim ponašanjem na ATP turu i sada je predao meč bez ikakvog obrazloženja.

Tenis 10.10.2017 | 19:45
Šangaj: Sudija mu dao opomenu, Kirjos napustio teren!
Kirjos je napustio teren posle izgubljenog prvog seta protiv Stiva Džonsona, ne želeći da da bilo kakvo objašnjenje o svojoj odluci.

Kontroverzni Australijanac je tokom prvog seta pretio da će odustati zbog sudijskih odluka koje mu se nisu dopale, što je na kraju uradio i zaslužio glasne zvižduke prilikom izlaska sa terena.

Naime, pri vođstvu Nika 4:2 u taj brejku, protivnik je pogodio viner, za koji je Kirjos mislio da je u autu. Logično, reagovao je u svom stilu, zbog čega mu je sudija Fergus Marfi izrekao kazeni poen za 4:4, posle čega je Džonson priveo set kraju i poveo (7:5). 

Po završetku dodatnog gema, momak iz Kanbere je samo prišao mreži, pružio ruku protivniku i otišao do stolice. Na pitanje sudije da li mu treba medicinska pomoć nije ni odgovorio, već je pokupio stvari i krenuo ka svlačionici. 

Ovaj incident dogodio se samo dva dana posle finala u Pekingu koje je igrao protiv Rafaela Nadala, kada je zbog jednog traga loptice bio na pragu da dobije novu opomenu, koja bi automatski značila diskvalifikaciju. 

On je i prošle sezone napravio skandal u Šangaju – tokom duela sa Mišom Zverevim se svađao sa jednim navijačem, zbog čega je suspendovan na tri nedelje i kažnjen sa 16.500 dolara – jedan od razloga bilo je i "nedovoljno zalaganje".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar