Сирија без чуда, Аустралија на корак од СП-а!

Фудбалска репрезентација Аустралије налази се на корак од Мундијала, пошто је у плеј-офу азијских квалфикација после продужетака победила Сирију са 2:1.

Фудбал 10.10.2017 | 19:15
Сирија без чуда, Аустралија на корак од СП-а!
Херој "Кенгура" био је ко други него легенда Тим Кејхил који је у 109. минуту постигао одлучујући гол.

Аустралија ће у финалу међународног плеј-офа играти против четвртопласиране екипе из Конкакаф зоне, а то је тренутно Панама.

После првог меча у Сирији резултат је био 1:1, па је тако Аустралија били потребна победа или нерешен резултат без голова. 

Да ова друга опција отпада наговестили су гости који су у шестом минуту успели да постигну гол. Тамер Хај је асистирао, а Ал Сома савладао Мета Рајана.

Нису се дуго радовали Сиријци, пошто је само седам минута касније Тим Кејхил успео да поравна резултат, 1:1.

До полувремена, а и до краја 90. минута није било голова па се ушло у продужетке.

Можда и одлучујући моменат десио се у четвртом минуту продужетка када је Махмоуд Ал Мавас добио други жути картон. Ионако јача и квалитетнија Аустралија сада је имала играча више и прилику да реши све пре пенала.

"Кенгури" су то и успели у 109. минуту. Крузе је послао лопту ка Кејхилу, а овај постигао други гол на мечу и тако донео велику радост домаћину. До краја меча десеткована Сирија није успела да изједначи, па се Аустралија налази на корак од пласмана на Светско првенство.

Квалфикације за СП, Азија, плеј-оф:

Аустралија – Сирија 2:1 (3:2)
Кејхил 13, 109 - Ал Сома 6

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар