Sirija bez čuda, Australija na korak od SP-a!

Fudbalska reprezentacija Australije nalazi se na korak od Mundijala, pošto je u plej-ofu azijskih kvalfikacija posle produžetaka pobedila Siriju sa 2:1.

Fudbal 10.10.2017 | 19:15
Sirija bez čuda, Australija na korak od SP-a!
Heroj "Kengura" bio je ko drugi nego legenda Tim Kejhil koji je u 109. minutu postigao odlučujući gol.

Australija će u finalu međunarodnog plej-ofa igrati protiv četvrtoplasirane ekipe iz Konkakaf zone, a to je trenutno Panama.

Posle prvog meča u Siriji rezultat je bio 1:1, pa je tako Australija bili potrebna pobeda ili nerešen rezultat bez golova. 

Da ova druga opcija otpada nagovestili su gosti koji su u šestom minutu uspeli da postignu gol. Tamer Haj je asistirao, a Al Soma savladao Meta Rajana.

Nisu se dugo radovali Sirijci, pošto je samo sedam minuta kasnije Tim Kejhil uspeo da poravna rezultat, 1:1.

Do poluvremena, a i do kraja 90. minuta nije bilo golova pa se ušlo u produžetke.

Možda i odlučujući momenat desio se u četvrtom minutu produžetka kada je Mahmoud Al Mavas dobio drugi žuti karton. Ionako jača i kvalitetnija Australija sada je imala igrača više i priliku da reši sve pre penala.

"Kenguri" su to i uspeli u 109. minutu. Kruze je poslao loptu ka Kejhilu, a ovaj postigao drugi gol na meču i tako doneo veliku radost domaćinu. Do kraja meča desetkovana Sirija nije uspela da izjednači, pa se Australija nalazi na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo.

Kvalfikacije za SP, Azija, plej-of:

Australija – Sirija 2:1 (3:2)
Kejhil 13, 109 - Al Soma 6

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar