Креће АБА 2: Друга лига са два шампиона Европе!

Утакмицом Босна – Вршац у почиње новоосновани други ранг такмичења на Јадрану.

Кошарка 10.10.2017 | 13:45
Креће АБА 2: Друга лига са два шампиона Европе!
Осим АБА Суперкупа, који је одржан у Бару од 19. до 23. септембра, љубитеље кошарке у региону ове сезоне очекује још једна дуго очекивана новина, а то је друга АБА лига.

Колико занимљиво такмичење је испред нас можда најбоље илуструје податак да су два учесника били прваци Европе. Један од њих је сарајевска Босна која је Стари континент освојила 1979. године, предвођена Богданом Тањевићем с клупе и Мирзом Делибашићем, Ратком Радовановићем, Жарком Варајићем на терену. А други је Сплит, који је под именима Југопластика и Поп 84, од 1989. до 1991. харао Европом, освојивши три титуле шампиона. Многи сматрају да је та екипа Сплита, с Дином Рађом, Тонијем Кукочем, Зораном Стевановићем, Велимиром Перасовићем... које је с клупе предводио Божидар Маљковић најбоља генерација у историји европске кошарке.

Осим Босне и Сплита, још неки клубови ће пробудити емоције старијих љубитеља кошарке. Ту је Борац из Чачка, клуб који је изнедрио многе светске асове, а добро је позната изрека да „не можеш бити добар шутер ако не опереш руке у Морави“.

Важну улогу у АБА 2 лиги играће Крка из Новог Места, вишеструки шампион Словеније, који у својим редовима има европског шампиона Жигу Димеца. А биће занимљиво видети и Ловћен с Цетиња, клуб из којег су потекли Ђуро Остојић, Горан Јеретин, Дејан Радоњић...

Високе амбиције најављују и београдски Динамик, затим Вршац, македонски Охрид, словеначке Рогашка и Приморска, Теодо из Тивта, као и Зрињски из Мостара.

СИСТЕМ ТАКМИЧЕЊА

После 22 кола, четири првопласиране екипе избориће пласман на Фајнал фор, чија организација ће бити поверена једном од клубова учесника. Први игра са четвртим, а други са трећим из лигашког дела. Победници се састају у финалу, а тим који слави на Фајнал фору избориће директан пласман у АБА лигу за сезону 2018/2019.

АБА ЛИГА 2 - 1. КОЛО

Уторак

18.00 Босна - Вршац

Среда

17.00 Охрид – Борац
18.00 Теодо – Рогашка
18.00 Сплит – Зрињски
19.00 Крка – Ловћен
20.00 Динамик – Приморска

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар