ЕК - Николић: Младима шанса против Албе!

Приоритет је Задар! "Нећемо се сигурно предавати, борићемо се, гледати да што више поправимо одбрану и играти најбоље што можемо", навео је стратер црно-белих уочи меча првог кола Еврокупа.  Партизан на "екскурзији", шанса младима у Берлину! Изабраници Мирослава Николића у среду почињу наступ у Еврокупу, уз најаву да ће се максимално борити, али да је АБА лига приоритет.

Кошарка 10.10.2017 | 18:30
ЕК - Николић: Младима шанса против Албе!
Кошаркаши Партизана у уторак путују у Берлин, где их у среду очекује дуел са Албом у првом колу Еврокупа, а тренер Мирослав Николић најавио је да ће у овом такмичењу пружити шансу млађим играчима, јер је приоритет дуел са Задром у Јадранској лиги у суботу.

После сезоне 2015/16 изван Европе и сезоне 2016/17 у ФИБА Лиги шампиона, Партизан се ове јесени враћа у организацију "Еуролеагуе Баскетбалл", под чијим патронатом се одвија друго по значају континентално клупско такмичење - Еврокуп.

Црно-бели су претходно играли Еврокуп у сезони 2014/15, када су у конкуренцији Лијетувос Ритаса, Банвита, Красњег Октобра, румунског Асесофта и Хапоела из Јерусалима заузели пето место у групи, са скором 3-7.

Била је то последња сезона трофејне ере са Душком Вујошевићем на позицији шефа стручног штаба. Уследиле су две турбулентне године, обележене великим протоком играча и тренера, да би Партизан у нови циклус ушао са искусним стратегом Мирославом Николићем и прилично младим тимом, још увек магловитог потенцијала.

"Идемо на пут, недељу дана ћемо бити одсутни, тако да ћемо тренирати у ходу. Знамо у којој фази се налазимо, почиње такмичење у Европи и гледаћемо да одиграмо што боље. Друго, добиће прилику млађи играчи, да их разиграмо, јер нам је ипак приоритет Задар који следи у суботу. Нећемо се сигурно предавати, борићемо се, гледати да што више поправимо одбрану и играти најбоље што можемо", рекао је Николић за клупски сајт.

Млади, седамнаестогодишњи крилни центар Партизана, Марко Пецарски, први пут ће играти европско такмичење у сениорској конкуренцији.

"Спремни смо и једва чекамо да такмичење почне. Сваки минут на терену који заслужим, трудићу се да максимално оправдам. Млад смо тим, желимо са се докажемо у чему ће нам много помоћи наши искуснији играчи од којих можемо пуно да научимо и на утакмицама и на тренинзима и ван терена. Алба је веома искусан и квалитетан тим, али и против њих као и против сваког другог ривала, ми морамо да пружимо свој максимум", рекао је Пецарски који је током протеклог викенда наступао и за јуниорски тим црно-белих. 

АИТО, ПЕНО, РАДОСАВЉЕВИЋ...

Албу од овог лета тренира прослављени шпански стручњак Аито Гарсија Ренесес. Млади репрезентативац Србије Стефан Пено дошао је на позајмицу из Барселоне, а ту је и центар Богдан Радосављевић, Јагодинац који се 2008. као кадет преселио код оца у Немачку и убрзо добио њен пасош. У тиму Албе су четворица Американаца и литвански репрезентативац Григонис.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар