EK - Nikolić: Mladima šansa protiv Albe!

Prioritet je Zadar! "Nećemo se sigurno predavati, borićemo se, gledati da što više popravimo odbranu i igrati najbolje što možemo", naveo je strater crno-belih uoči meča prvog kola Evrokupa.  Partizan na "ekskurziji", šansa mladima u Berlinu! Izabranici Miroslava Nikolića u sredu počinju nastup u Evrokupu, uz najavu da će se maksimalno boriti, ali da je ABA liga prioritet.

Košarka 10.10.2017 | 18:30
EK - Nikolić: Mladima šansa protiv Albe!
Košarkaši Partizana u utorak putuju u Berlin, gde ih u sredu očekuje duel sa Albom u prvom kolu Evrokupa, a trener Miroslav Nikolić najavio je da će u ovom takmičenju pružiti šansu mlađim igračima, jer je prioritet duel sa Zadrom u Jadranskoj ligi u subotu.

Posle sezone 2015/16 izvan Evrope i sezone 2016/17 u FIBA Ligi šampiona, Partizan se ove jeseni vraća u organizaciju "Euroleague Basketball", pod čijim patronatom se odvija drugo po značaju kontinentalno klupsko takmičenje - Evrokup.

Crno-beli su prethodno igrali Evrokup u sezoni 2014/15, kada su u konkurenciji Lijetuvos Ritasa, Banvita, Krasnjeg Oktobra, rumunskog Asesofta i Hapoela iz Jerusalima zauzeli peto mesto u grupi, sa skorom 3-7.

Bila je to poslednja sezona trofejne ere sa Duškom Vujoševićem na poziciji šefa stručnog štaba. Usledile su dve turbulentne godine, obeležene velikim protokom igrača i trenera, da bi Partizan u novi ciklus ušao sa iskusnim strategom Miroslavom Nikolićem i prilično mladim timom, još uvek maglovitog potencijala.

"Idemo na put, nedelju dana ćemo biti odsutni, tako da ćemo trenirati u hodu. Znamo u kojoj fazi se nalazimo, počinje takmičenje u Evropi i gledaćemo da odigramo što bolje. Drugo, dobiće priliku mlađi igrači, da ih razigramo, jer nam je ipak prioritet Zadar koji sledi u subotu. Nećemo se sigurno predavati, borićemo se, gledati da što više popravimo odbranu i igrati najbolje što možemo", rekao je Nikolić za klupski sajt.

Mladi, sedamnaestogodišnji krilni centar Partizana, Marko Pecarski, prvi put će igrati evropsko takmičenje u seniorskoj konkurenciji.

"Spremni smo i jedva čekamo da takmičenje počne. Svaki minut na terenu koji zaslužim, trudiću se da maksimalno opravdam. Mlad smo tim, želimo sa se dokažemo u čemu će nam mnogo pomoći naši iskusniji igrači od kojih možemo puno da naučimo i na utakmicama i na treninzima i van terena. Alba je veoma iskusan i kvalitetan tim, ali i protiv njih kao i protiv svakog drugog rivala, mi moramo da pružimo svoj maksimum", rekao je Pecarski koji je tokom proteklog vikenda nastupao i za juniorski tim crno-belih. 

AITO, PENO, RADOSAVLJEVIĆ...

Albu od ovog leta trenira proslavljeni španski stručnjak Aito Garsija Reneses. Mladi reprezentativac Srbije Stefan Peno došao je na pozajmicu iz Barselone, a tu je i centar Bogdan Radosavljević, Jagodinac koji se 2008. kao kadet preselio kod oca u Nemačku i ubrzo dobio njen pasoš. U timu Albe su četvorica Amerikanaca i litvanski reprezentativac Grigonis.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar