Сеул страхује од балистичке ракете

Јужна Кореја је данас објавила да одржава пуну борбену готовост након што су се појавиле спекулације да је могуће да ће Северна Кореја извести пробу балистичке ракете у време када обележава 72 године од оснивања владајуће Радничке партије Кореје.

Свијет 10.10.2017 | 08:00
Сеул страхује од балистичке ракете
АФП напомиње да Пјонгјанг често изводи провокативне тестове да би обележио кључне историјске догађаје за ту земљу.

Портпарол Здруженог генералштаба Јужне Кореје рекао је да војска те земље пажљиво прати кретање севернокорејске војске и одржава пуну борбену готовост.

Јонхап је јавио да су на одређеним локацијама у Северној Кореји забележени "конзистентни покрети особља и опреме", наговестивши да је могуће да су у току припреме за још један тест наоружања те земље.

Није још познато да ли ће Северна Кореја одржати званичне прославе годишњице оснивања владајуће партије нити да ли ће се лидер те земље Ким Џонг-ун појавити у јавности.

Севернокорејски медији извештавају о истовременом развоју нуклеарног оружја и економије и додају да је војна снага гаранција за победу.

Северна Кореја извела је почетком септембра шесту и најобимнију нуклеарну пробу, тврдећи да је реч о експлозији хидрогенске бомбе која се може углавити у ракету.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СИЈУКС

10.10.2017 07:16

Е, сад ако испали ракету Сјеверна Кореја це добити по глави....

ОДГОВОРИТЕ