Seul strahuje od balističke rakete

Južna Koreja je danas objavila da održava punu borbenu gotovost nakon što su se pojavile spekulacije da je moguće da će Severna Koreja izvesti probu balističke rakete u vreme kada obeležava 72 godine od osnivanja vladajuće Radničke partije Koreje.

Svijet 10.10.2017 | 08:00
Seul strahuje od balističke rakete
AFP napominje da Pjongjang često izvodi provokativne testove da bi obeležio ključne istorijske događaje za tu zemlju.

Portparol Združenog generalštaba Južne Koreje rekao je da vojska te zemlje pažljivo prati kretanje severnokorejske vojske i održava punu borbenu gotovost.

Jonhap je javio da su na određenim lokacijama u Severnoj Koreji zabeleženi "konzistentni pokreti osoblja i opreme", nagovestivši da je moguće da su u toku pripreme za još jedan test naoružanja te zemlje.

Nije još poznato da li će Severna Koreja održati zvanične proslave godišnjice osnivanja vladajuće partije niti da li će se lider te zemlje Kim Džong-un pojaviti u javnosti.

Severnokorejski mediji izveštavaju o istovremenom razvoju nuklearnog oružja i ekonomije i dodaju da je vojna snaga garancija za pobedu.

Severna Koreja izvela je početkom septembra šestu i najobimniju nuklearnu probu, tvrdeći da je reč o eksploziji hidrogenske bombe koja se može uglaviti u raketu.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SIJUKS

10.10.2017 09:16

E, sad ako ispali raketu Sjeverna Koreja ce dobiti po glavi....

ODGOVORITE