Муслин: Многи нису вјеровали, ја јесам!

Селектор Србије Славољуб Муслин оценио је да је пласман на Светско првенство велики успех за екипу и додао да је од почетка квалификација веровао у њега. Муслин: Хајде искрено, ко је веровао пре почетка? Селектор Србије и томе да ли нешто треба мењати до Мундијала, да ли ће бити нових позива, зашто је замало заплакао и како се осећао кад је зачуо звиждуке са трибина. . .

Фудбал 10.10.2017 | 09:15
Муслин: Многи нису вјеровали, ја јесам!
Озареног лица и уздигнуте главе, селектор Славољуб Муслин ушао је на конференцију за новинаре после пласмана на Светско првенство. Јер на крају крајева за руску визу се играло. Све остало? тренутно је неважно. Бар вечерас.

„Хајде да будемо искрени, колико је људи, укључујући и све вас у овој просторији, пре почетка квалификација веровало у пласман на Мундијал? Ја јесам. Веровао сам у ове играче и честитам им, јер они су ти који су играли, они су ти који су заслужили. Причало се да сам ја завео не знам какву дисциплину, али то није истина. Првог дана смо се договорили како и шта. И ни у једном тренутку, на и ван терена, нису ми дали разлога да их кажњавам или било шта слично томе. Све су урадили како смо се договорили. Ово је њихова победа, за ово су живели и зато сам и после меча само на кратко ушао да им честитам, а после сам их оставио да буду сами и заједно славе“, рекао је селектор после - можда звучи чудно, али свеједно - историјске победе над Грузијом, мада је и он сам био свестан да вечерас није све изгледало како треба.

„Грузија је шест бодова изгубила само од нас. А нама су ове последње две утакмице биле најгоре у квалификацијама. Као да смо се уплашили. Противник је боље играо од нас, мада смо се тргли у полувремену... Ти звиждуци са трибина можда су били и заслужени. Свесни смо и ми да смо лоше играли“.

Међутим, истиче селектор, само у ове две последње утакмице, па истиче да не би требало да основу њих доносити коначан закључак о могућностима Србије. Баш зато на питање да ли размишља о промени система игре, преласку на формацију са два шпица, одговара децидирано:

„Па шта је онда Костић? Ми не играмо са једним шпицем, већ у формацији 3-4-3 и не, уопште не размишљам о томе да променим систем... Јесмо изгубили мало игру, али нисмо заборавили да играмо фудбал. Наравно, мораћемо у Русији много боље, али ако будемо играли као на почетку квалификација можемо нешто да очекујемо. Само не смемо да обећавамо, јер тамо су највеће селекције. Видите да и Италија игра бараж да се Аргентина мучи. Не тражим унапред алиби, али да се не залећемо. Уосталом, ми смо у ових 10 утакмица, ми смо дали 20 голова, у просеку два по мечу. То је добар просек. Знам да ове две утакмице нисмо играли добро, али немојте сад да причамо само о њима, јер су нам најсвежије у памћењу".

Србија се директно пласирала на Светско првенство у Русији, пошто је заузела прво место у квалификационој Групи Д.

"Имали смо две меч лопте, али се видело да је последњи корак најтежи. Ове две утакмице смо играли најгоре у квалификацијама. Као да смо се уплашили, али то је све нормално", додао је селектор.

Он је навео да је утакмица против Грузије била тешка, као што је и очекивао, да је противник био бољи, али да је његов тим "дао гас" у другом полувремену и на срећу дао гол за победу.

"Знам колико су труда и рада уложили и успех је дошао. Изгубили смо мало игру, али нисмо заборавили да играмо фудбал", истакао је Муслин.

Муслин није могао да издвоји који је био кључни моменат у квалификацијама јер су све утакмице биле важне, а посебно последња са Грузијом.

По његовим речима, репрезентација мора боље на Светском првенству.

"Морамо боље него у ове две утакмице. Али, ако будемо играли као на почетку, можемо да очекујемо нешто. На Светском првенству су најбоље екипе. Италија ће играти бараж, Аргентина... Чекамо жреб, видећемо противнике и треба да будемо објективни", рекао је Муслин.

Да ли су за боље игре потребни и бољи играчи?

„Већ 8. и 14. новембра играћемо пријатељске утакмице. Зваћемо неке играче који нису толико играли, да видимо колико могу. Био би и вечерас можда неко из младе репрезентације, али су играли такмичарске утакмице. За време Мундијала неће“.

И за крај о амбијенту...

„Малтене су ми пошле сузе кад је кренула химна, а навијачи запевали са играчима“. 

Репрезентација Србије ће у новембру играти две пријатељске утакмице у којима ће Муслин пробати нове играче, уз речи да су "врата свима отворена".

Жреб за Светско првенство у Русији одржаће се 1. децембра у Москви.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар