Muslin: Mnogi nisu vjerovali, ja jesam!

Selektor Srbije Slavoljub Muslin ocenio je da je plasman na Svetsko prvenstvo veliki uspeh za ekipu i dodao da je od početka kvalifikacija verovao u njega. Muslin: Hajde iskreno, ko je verovao pre početka? Selektor Srbije i tome da li nešto treba menjati do Mundijala, da li će biti novih poziva, zašto je zamalo zaplakao i kako se osećao kad je začuo zvižduke sa tribina. . .

Fudbal 10.10.2017 | 09:15
Muslin: Mnogi nisu vjerovali, ja jesam!
Ozarenog lica i uzdignute glave, selektor Slavoljub Muslin ušao je na konferenciju za novinare posle plasmana na Svetsko prvenstvo. Jer na kraju krajeva za rusku vizu se igralo. Sve ostalo? trenutno je nevažno. Bar večeras.

„Hajde da budemo iskreni, koliko je ljudi, uključujući i sve vas u ovoj prostoriji, pre početka kvalifikacija verovalo u plasman na Mundijal? Ja jesam. Verovao sam u ove igrače i čestitam im, jer oni su ti koji su igrali, oni su ti koji su zaslužili. Pričalo se da sam ja zaveo ne znam kakvu disciplinu, ali to nije istina. Prvog dana smo se dogovorili kako i šta. I ni u jednom trenutku, na i van terena, nisu mi dali razloga da ih kažnjavam ili bilo šta slično tome. Sve su uradili kako smo se dogovorili. Ovo je njihova pobeda, za ovo su živeli i zato sam i posle meča samo na kratko ušao da im čestitam, a posle sam ih ostavio da budu sami i zajedno slave“, rekao je selektor posle - možda zvuči čudno, ali svejedno - istorijske pobede nad Gruzijom, mada je i on sam bio svestan da večeras nije sve izgledalo kako treba.

„Gruzija je šest bodova izgubila samo od nas. A nama su ove poslednje dve utakmice bile najgore u kvalifikacijama. Kao da smo se uplašili. Protivnik je bolje igrao od nas, mada smo se trgli u poluvremenu... Ti zvižduci sa tribina možda su bili i zasluženi. Svesni smo i mi da smo loše igrali“.

Međutim, ističe selektor, samo u ove dve poslednje utakmice, pa ističe da ne bi trebalo da osnovu njih donositi konačan zaključak o mogućnostima Srbije. Baš zato na pitanje da li razmišlja o promeni sistema igre, prelasku na formaciju sa dva špica, odgovara decidirano:

„Pa šta je onda Kostić? Mi ne igramo sa jednim špicem, već u formaciji 3-4-3 i ne, uopšte ne razmišljam o tome da promenim sistem... Jesmo izgubili malo igru, ali nismo zaboravili da igramo fudbal. Naravno, moraćemo u Rusiji mnogo bolje, ali ako budemo igrali kao na početku kvalifikacija možemo nešto da očekujemo. Samo ne smemo da obećavamo, jer tamo su najveće selekcije. Vidite da i Italija igra baraž da se Argentina muči. Ne tražim unapred alibi, ali da se ne zalećemo. Uostalom, mi smo u ovih 10 utakmica, mi smo dali 20 golova, u proseku dva po meču. To je dobar prosek. Znam da ove dve utakmice nismo igrali dobro, ali nemojte sad da pričamo samo o njima, jer su nam najsvežije u pamćenju".

Srbija se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je zauzela prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi D.

"Imali smo dve meč lopte, ali se videlo da je poslednji korak najteži. Ove dve utakmice smo igrali najgore u kvalifikacijama. Kao da smo se uplašili, ali to je sve normalno", dodao je selektor.

On je naveo da je utakmica protiv Gruzije bila teška, kao što je i očekivao, da je protivnik bio bolji, ali da je njegov tim "dao gas" u drugom poluvremenu i na sreću dao gol za pobedu.

"Znam koliko su truda i rada uložili i uspeh je došao. Izgubili smo malo igru, ali nismo zaboravili da igramo fudbal", istakao je Muslin.

Muslin nije mogao da izdvoji koji je bio ključni momenat u kvalifikacijama jer su sve utakmice bile važne, a posebno poslednja sa Gruzijom.

Po njegovim rečima, reprezentacija mora bolje na Svetskom prvenstvu.

"Moramo bolje nego u ove dve utakmice. Ali, ako budemo igrali kao na početku, možemo da očekujemo nešto. Na Svetskom prvenstvu su najbolje ekipe. Italija će igrati baraž, Argentina... Čekamo žreb, videćemo protivnike i treba da budemo objektivni", rekao je Muslin.

Da li su za bolje igre potrebni i bolji igrači?

„Već 8. i 14. novembra igraćemo prijateljske utakmice. Zvaćemo neke igrače koji nisu toliko igrali, da vidimo koliko mogu. Bio bi i večeras možda neko iz mlade reprezentacije, ali su igrali takmičarske utakmice. Za vreme Mundijala neće“.

I za kraj o ambijentu...

„Maltene su mi pošle suze kad je krenula himna, a navijači zapevali sa igračima“. 

Reprezentacija Srbije će u novembru igrati dve prijateljske utakmice u kojima će Muslin probati nove igrače, uz reči da su "vrata svima otvorena".

Žreb za Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se 1. decembra u Moskvi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar