Ух, паклен жреб за Мундијал: Србија у четвртом шеширу!

Тренутно смо најслабија европска селекција пред жреб, али још има наде. . .

Фудбал 10.10.2017 | 08:45
Ух, паклен жреб за Мундијал: Србија у четвртом шеширу!
Победом над Грузијом, Србија је оверила своје место на Мундијалу у Русији. Сада са нестрпљењем ичшекује жреб за групну фазу који ће првог децембра бити одржан у палати Кремљ у Москви. С обзиром да квалификације и баражи још нису готови, чекају се још имена 15 репрезентација које ће се наредних дана борити за пласман на Мундијал.

Србија с пажњом може да баци поглед на списак учесница, али ће с пажњом пратити и расплет у финишу квалификација јер је од неких мечева зависи и судбина на жребу за Светско првенство. Тренутно, Србија није у доброј ситуацији пред жреб. По актуелном стању ствари, Србија се налази у четвртом од четири шешира пред жреб и једина је европска селекција у том рангу.

Статусе носилаца и позиције у првом шеширу су теоретски обезбедили домаћин Русија, затим Бразил, Немачка и Пољска. Јако близу су Белгија и Француска. Само треба да сутра победе Кипар, односно Белорусију. Преостала места у првом шеширу ће попунити Аргентина и Португалија ако се пласирају. Ако неко од њих отпадне, у први шешир ускаче Шпанија. Ако отпадну обоје диже се следећи после Шпаније из другог шешира.

У другом шеширу по тренутној ситуацији су Шпанија, Чиле, Швајцарска, Енглеска, Колумбија, Мексико, Италија и Уругвај. Наравно, ако Чиле, Швајчарска и Колумбија изборе пласман у Русију и ако Уругвај искористи зицер.

По актуелној ситуацији, у трећем шеширу су Данска, Костарика, Исланд, САД, Шведска, Тунис, Сенегал и Египат.

Четврти шешир тренутно чине Иран, Србија, Јапан, Нигерија, Мароко, Панама, Јужна Кореја и Саудијска Арабија. Србија је друга по рангу у четвртом шеширу што значи да из три јача шешира морају да испадну две репрезентације са јачим ренкингом да би Србија ускочила у трећи шешир. Али исто тако, морају и да их елиминишу селекције са слабијим рангом од Србије. Дакле, ако Перу оде на Мундијал пре Аргентине, Колумбије или Чилеа, то ништа не значи Србији јер Перу има бољу позицију на ФИФА ранг листи према којој се и одређује састав шешира.

Зато Србија треба да навија да у Јужној Америци неким чудом прође Парагвај који има сабији ранг од нас. Или да у Европи кроз бараж прођу Грчка и Република Ирска које имају такође слабији рејтинг од нас. То су шансе које Орловима доносе трећи шешир... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Глобал зитизен

10.10.2017 07:26

Ма битно је уцествовати.

ОДГОВОРИТЕ