Још 10 номинација за Златну лопту!

Садио Мане кандидат за Златну лопту! Зашто? Познато је 25 од 30 финалиста за признање најбољег на свету.

Фудбал 09.10.2017 | 21:15
Још 10 номинација за Златну лопту!
Чудна пракса ФИФА да објављује по петорицу финалиста за Златну лопту... Вечерас је у две туре од пет настављен низ.

Подсетимо, ФИФА је данас објавила имена 15 финалиста за признање најбољег на свету у 2017. години. Прво су обајвљена имена Нејмара, Дибале, Модрића, Марсела и Кантеа. Потом су на списак додати Рамос, Мертенс, Суарез, Кутињо и Облак. „Трећу петорку“ су чинили Џеко, Левандовски, Де Брујне, Кејн и Де Хеа а вечерас је објављено још 10 имена.

Кандидати за Златњу лопоту су још: Антоан Гризман, Ђанлуиђи Буфон, Тони Крос, Радамел Фалкао, Садио Мане, Лионел Меси, Пјер-Емерик Обамејан, Единсон Кавани, Матс Хумелс и Карим Бензема.

У очи свакакко упада номинација Ливерпуловог офанзивца Садија Манеа. Без сумње, реч је о једном од кључних играча редса. Али треба истаћи да је у другом делу прошле сезоне одиграо само девет утакмица за Ливерпул, постигао пет голова у том периоду и имао једну асистенцију. Финиш сезоне је пропустио због повреде, а Ливерпул није освојио никакав трофеј нити је био близу. Са репрезентацијом Сенегала је на Купу афричких нација елиминисан у четвртфиналу. У досадашњем делу актуелне сезоне је одиграо девет мечева за Ливерпул и постигао три гола. По којем критеријуму се нашао међу 30 најбољих фудбалера света?

Политичка коркетност ФИФА да се на списак финалиста угура још један афрички фудбалер је очигледно урадила своје... Чека се још пет финалиста. Међу њима би сигуран требало да буде Кристијано Роналдо као први фаворит. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар