Još 10 nominacija za Zlatnu loptu!

Sadio Mane kandidat za Zlatnu loptu! Zašto? Poznato je 25 od 30 finalista za priznanje najboljeg na svetu.

Fudbal 09.10.2017 | 21:15
Još 10 nominacija za Zlatnu loptu!
Čudna praksa FIFA da objavljuje po petoricu finalista za Zlatnu loptu... Večeras je u dve ture od pet nastavljen niz.

Podsetimo, FIFA je danas objavila imena 15 finalista za priznanje najboljeg na svetu u 2017. godini. Prvo su obajvljena imena Nejmara, Dibale, Modrića, Marsela i Kantea. Potom su na spisak dodati Ramos, Mertens, Suarez, Kutinjo i Oblak. „Treću petorku“ su činili Džeko, Levandovski, De Brujne, Kejn i De Hea a večeras je objavljeno još 10 imena.

Kandidati za Zlatnju lopotu su još: Antoan Grizman, Đanluiđi Bufon, Toni Kros, Radamel Falkao, Sadio Mane, Lionel Mesi, Pjer-Emerik Obamejan, Edinson Kavani, Mats Humels i Karim Benzema.

U oči svakakko upada nominacija Liverpulovog ofanzivca Sadija Manea. Bez sumnje, reč je o jednom od ključnih igrača redsa. Ali treba istaći da je u drugom delu prošle sezone odigrao samo devet utakmica za Liverpul, postigao pet golova u tom periodu i imao jednu asistenciju. Finiš sezone je propustio zbog povrede, a Liverpul nije osvojio nikakav trofej niti je bio blizu. Sa reprezentacijom Senegala je na Kupu afričkih nacija eliminisan u četvrtfinalu. U dosadašnjem delu aktuelne sezone je odigrao devet mečeva za Liverpul i postigao tri gola. Po kojem kriterijumu se našao među 30 najboljih fudbalera sveta?

Politička korketnost FIFA da se na spisak finalista ugura još jedan afrički fudbaler je očigledno uradila svoje... Čeka se još pet finalista. Među njima bi siguran trebalo da bude Kristijano Ronaldo kao prvi favorit. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar