Видео - Мркела: Лакше је бити играч него директор!

Спортски директор Црвене звезде упоредио некадашњу и садашњу улогу у Љутице Богдана.

Фудбал 10.10.2017 | 21:15
Видео - Мркела: Лакше је бити играч него директор!
Играјући за Црвену звезду од 1983. до 1990. године, Митар Мркела је крај свог имена уписао 327 утакмица и 99 голова, којима је допринео да црвено-бели освоје четири титуле и два Купа.

Прошлог лета вратио се у клуб, на функцију спортског директора, а за Звезда ТВ је упоредио нову улогу са пређашњом.

"Све има своје лакше и теже стране, али генерално, лакше је бити играч него фудбалски радник, тренер или спортски директор. На терену сте окренути себи - да будете спремни, да пружите максимум, да искажете таленат. Са ове позиције сада, морам да водим рачуна о више ствари - о више играча, тренерима, контакту са људима из руководства. Комплекснији је и захтевнији посао ово што сада радим", сматра Мркела.

За младе играче од великог је значаја да у близини имају некога са богатим искуством ко може да им помогне саветима. 

"Јако је важно за један клуб да има људе који су доста тога прошли, који су играли велике утакмице и знају како је носити тај терет. У моје време ту су били Џаја, Куле Аћимовић, Бора Костић, Војкан Мелић... Сви су они нама помагали саветима да велике утакмице у Европи и домаћем првенству дочекамо што спремнији".

Посебну пажњу, Мркела је посветио навијачима:

"Звезда је моја друга кућа. То је један феноменалан клуб, са феноменалним навијачима којима треба дати оно што им припада - победе и титуле. Навијачи Црвене звезде воле победе и добре утакмице. Сведоци смо данас да када Звезда заигра мало боље, то је оно што њима треба. Звездин навијач зна шта је добар играч и шта је добра игра, а то је оно што му је потребно у континуитету. Верујем да смо у овом тренутку на добром путу да им то и приуштимо", оптимиста је некадашње крило, а сада спортски директор црвено-белих.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар