Video - Mrkela: Lakše je biti igrač nego direktor!

Sportski direktor Crvene zvezde uporedio nekadašnju i sadašnju ulogu u Ljutice Bogdana.

Fudbal 10.10.2017 | 21:15
Video - Mrkela: Lakše je biti igrač nego direktor!
Igrajući za Crvenu zvezdu od 1983. do 1990. godine, Mitar Mrkela je kraj svog imena upisao 327 utakmica i 99 golova, kojima je doprineo da crveno-beli osvoje četiri titule i dva Kupa.

Prošlog leta vratio se u klub, na funkciju sportskog direktora, a za Zvezda TV je uporedio novu ulogu sa pređašnjom.

"Sve ima svoje lakše i teže strane, ali generalno, lakše je biti igrač nego fudbalski radnik, trener ili sportski direktor. Na terenu ste okrenuti sebi - da budete spremni, da pružite maksimum, da iskažete talenat. Sa ove pozicije sada, moram da vodim računa o više stvari - o više igrača, trenerima, kontaktu sa ljudima iz rukovodstva. Kompleksniji je i zahtevniji posao ovo što sada radim", smatra Mrkela.

Za mlade igrače od velikog je značaja da u blizini imaju nekoga sa bogatim iskustvom ko može da im pomogne savetima. 

"Jako je važno za jedan klub da ima ljude koji su dosta toga prošli, koji su igrali velike utakmice i znaju kako je nositi taj teret. U moje vreme tu su bili Džaja, Kule Aćimović, Bora Kostić, Vojkan Melić... Svi su oni nama pomagali savetima da velike utakmice u Evropi i domaćem prvenstvu dočekamo što spremniji".

Posebnu pažnju, Mrkela je posvetio navijačima:

"Zvezda je moja druga kuća. To je jedan fenomenalan klub, sa fenomenalnim navijačima kojima treba dati ono što im pripada - pobede i titule. Navijači Crvene zvezde vole pobede i dobre utakmice. Svedoci smo danas da kada Zvezda zaigra malo bolje, to je ono što njima treba. Zvezdin navijač zna šta je dobar igrač i šta je dobra igra, a to je ono što mu je potrebno u kontinuitetu. Verujem da smo u ovom trenutku na dobrom putu da im to i priuštimo", optimista je nekadašnje krilo, a sada sportski direktor crveno-belih.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar