Трамп води САД у 3. свјетски рат

Боб Коркер, републикански сенатор, упозорио је да предсједник САД Доналд Трамп несмотреним пријетњама другим државама ризикује да нацију пошаље "на пут Трећег свјетског рата".

Свијет 09.10.2017 | 15:36
Трамп води САД у 3. свјетски рат
Ројтерс наводи да је изјава Боба Коркера, у интервјууу за Њујорк тајмс, била посљедња у низу оштрих ријечи које је овај републиканац размијенио са Трампом у току јучерашњег дана.

Шеф Бијеле куће прво је Коркера, свог бившег политичког савезника, између осталог, оптужио да је крив за "ужасан" нуклеарни споразум с Ираном, у серији порука на Твитеру.

"Сенатор Боб Коркер 'молио' ме је да га подржим у Тенесију како би био реизабран. Рекао сам 'не' и он је одустао (казао је да не би могао да победи без моје подршке)... Такође је хтио да буде државни секретар, ја сам рекао "Нека хвала". Он је такође у огромној мјери одговоран за ужасан споразум с Ираном", навео је Трамп у твитовима.

У интервјуу за њујоршки лист Коркер је, алудирајући на амерички ријалити шоу програм у којем је Трамп имао улогу шефа који бира сараднике, навео да га узнемирава то што се предсједник понаша "као да води 'шегрта' или нешто слично".

"Брине ме. Његово понашање би требало да забрине све који воде бригу о нашој нацији", рекао је сенатор који је прошлог мјесеца најавио одлазак у пензију.

Коркер је одбацио идеју која се појавила у јавности да Трамп можда користи провокативне коментаре о Сјеверној Кореји како би се постигао напредак у америчким преговорима са Пјонгјангом које води државни секретар САД Рекс Тилерсон, односно да Трамп изиграва "лошег полицајца", а Тилерсон "доброг полицајца".

"Много људи мисли да је то све нека глума у стилу 'добар полицајац, лош полицајац', али то једноставно није истина", рекао је одлазећи републикански сенатор.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

***

09.10.2017 18:13

Ама, на Сјеверној Кореји, Трамп само блеји...!

ОДГОВОРИТЕ