Тенисери се жале - угуши их кинески смог!

Ника Кирјоса је мучила астма, али ни другима није било лако у Пекингу! Загађеност ваздуха је премашила границу до које је уопште дозвољено бавити се спортом на отвореном простору.

Тенис 10.10.2017 | 13:30
Тенисери се жале - угуши их кинески смог!
Сваке године, иста прича… Великанима белог спорта смета тежак ваздух, односно смог на турниру АТП 500 у кинеској престоници. Због тога, Григор Димитров поручује да му је јако тешко да се навикне на то, што је нарочито осетио првих дана након доласка у Пекинг. Његово мишљење дели и Ник Киријос.

“Првих дана није било уопште лако навићи се, а ако боље размислите нема пуно тога што по том питању уопште можете да урадите. Неки тенисери су имали главобољу, док је друге мучио кашаљ”, реко је Киријос и пожалио се да му је најтеже пало полуфинале када је отворен кров изнад терена. То је био окидач за активирање сметњи изазваних астмом.

Иначе, за време одигравања турнира измерен је индекс загађења који премашује мерну јединицу с којом је препоручљиво бављење спортом на отвореном простору. То је изазвало тегобе код свих тенисера, а нарочито су били угрожени они са респираторним проблемима.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар