Teniseri se žale - uguši ih kineski smog!

Nika Kirjosa je mučila astma, ali ni drugima nije bilo lako u Pekingu! Zagađenost vazduha je premašila granicu do koje je uopšte dozvoljeno baviti se sportom na otvorenom prostoru.

Tenis 10.10.2017 | 13:30
Teniseri se žale - uguši ih kineski smog!
Svake godine, ista priča… Velikanima belog sporta smeta težak vazduh, odnosno smog na turniru ATP 500 u kineskoj prestonici. Zbog toga, Grigor Dimitrov poručuje da mu je jako teško da se navikne na to, što je naročito osetio prvih dana nakon dolaska u Peking. Njegovo mišljenje deli i Nik Kirijos.

“Prvih dana nije bilo uopšte lako navići se, a ako bolje razmislite nema puno toga što po tom pitanju uopšte možete da uradite. Neki teniseri su imali glavobolju, dok je druge mučio kašalj”, reko je Kirijos i požalio se da mu je najteže palo polufinale kada je otvoren krov iznad terena. To je bio okidač za aktiviranje smetnji izazvanih astmom.

Inače, za vreme odigravanja turnira izmeren je indeks zagađenja koji premašuje mernu jedinicu s kojom je preporučljivo bavljenje sportom na otvorenom prostoru. To je izazvalo tegobe kod svih tenisera, a naročito su bili ugroženi oni sa respiratornim problemima.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar