Тешко ћемо стићи Дортмунд! Само сам реалан...!

Критичари, не видим да је неко измислио нови фудбал! Нисам стар, осећам се младо! "Карло је велики господин и одличан тренер. Штагод имам да кажем на рачун тима, никако није упућено мом претходнику", јасан је нови тренер Бајерна.

Фудбал 10.10.2017 | 20:00
Тешко ћемо стићи Дортмунд! Само сам реалан...!
Практично нико није очекивао да ће се Бајерн окренути Јупу Хајнкесу после урученог отказа Карлу Анчелотију, али немогуће се догодило. Прекаљени тренерски вук и легенда баварског гиганта одлучио је да накратко изађе из пензије како би помогао вољеном клубу да се опорави од шока насталог после неколико лоших издања. 

Човек који је Бајерну донео прву триплу круну у клупској историји данас се први пут обратио јавности у новој улози и одбацио приче
да је предуго ван фудбала и да је испао из форме.

"Када сам напустио Бајерн 2013. године, мислио сам да је то крај за мене, да више нећу радити. Имао сам неколико понуда из највећих европских клубова, али сам их све одбио. Ово није повратак у фудбал, већ краткорочна испомоћ", рекао је Хајнкес и истакао да му је у овом тренутку најважније да крај себе има комплетан стручни штаб са којим је 2013. године освојио триплету, пре него што је рашчистио пут Пепу Гвардиоли. 

Имао је 72-годишњи стручњак јасну поруку за све што сумњају у његове тренерске квалитете. 

"Критичари само причају о томе како сам предуго ван игре, али колико видим - нико није измислио нови фудбал. Пратио сам дешавања потанко. Године су само број и ништа више. Неко се осећа стар и са 45, а ја се нисам променио. Волим музику и спорт и осећам се младо".

Открио је затим Хајнкес и шта ће бити његов задатак у четвртој мисији на клупи Бајерна.

"Мој задатак биће да изанализирам ситуацију. Без обзира на то колико она била тешка, верујем да ћемо ускоро показати право лице. За тако нешто морамо да имамо праву хијерархију у свлачионици. Моји помоћници и ја морамо да нађемо наше место и начин да вратимо самопоуздање овим професионалцима".

"Да није било Бајерна, никада не бих направио овакву тренерску каријеру. Морам да дам нешто заузврат. Радујем се свом новом-старом послу, имам велику жељу", рекао је Хајнкес, а преноси њемачки "Кикер".

Он је нагласио да ће се Бајерн вратити систему са три нападача и да играчима жели да врати самопоуздање и вјеру у успјех.

Мало се осврнуо и на рад претходног тренера - Карла Анћелотија. 

"Карло је велики господин и одличан тренер. Штагод имам да кажем на рачун тима, никако није упућено мом претходнику".

Бајерн у овом тренутку заостаје пет бодова за првопласираним Дортмундом, због чега Хајнкес позива своје изабранике на концентрацију и максимални фокус ка повратку на старе стазе. 

"Гледајући како игра Дортмунд, тешко ћемо их стићи. Само сам реалан. Али наш тим има класу. Мој циљ биће да извучем ту класу на површину опет. Знам одакле треба да почнем".

Јуп Хајнкес је са Бајерном парафирао сарадњу до краја сезоне. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар