Teško ćemo stići Dortmund! Samo sam realan...!

Kritičari, ne vidim da je neko izmislio novi fudbal! Nisam star, osećam se mlado! "Karlo je veliki gospodin i odličan trener. Štagod imam da kažem na račun tima, nikako nije upućeno mom prethodniku", jasan je novi trener Bajerna.

Fudbal 10.10.2017 | 20:00
Teško ćemo stići Dortmund! Samo sam realan...!
Praktično niko nije očekivao da će se Bajern okrenuti Jupu Hajnkesu posle uručenog otkaza Karlu Ančelotiju, ali nemoguće se dogodilo. Prekaljeni trenerski vuk i legenda bavarskog giganta odlučio je da nakratko izađe iz penzije kako bi pomogao voljenom klubu da se oporavi od šoka nastalog posle nekoliko loših izdanja. 

Čovek koji je Bajernu doneo prvu triplu krunu u klupskoj istoriji danas se prvi put obratio javnosti u novoj ulozi i odbacio priče
da je predugo van fudbala i da je ispao iz forme.

"Kada sam napustio Bajern 2013. godine, mislio sam da je to kraj za mene, da više neću raditi. Imao sam nekoliko ponuda iz najvećih evropskih klubova, ali sam ih sve odbio. Ovo nije povratak u fudbal, već kratkoročna ispomoć", rekao je Hajnkes i istakao da mu je u ovom trenutku najvažnije da kraj sebe ima kompletan stručni štab sa kojim je 2013. godine osvojio tripletu, pre nego što je raščistio put Pepu Gvardioli. 

Imao je 72-godišnji stručnjak jasnu poruku za sve što sumnjaju u njegove trenerske kvalitete. 

"Kritičari samo pričaju o tome kako sam predugo van igre, ali koliko vidim - niko nije izmislio novi fudbal. Pratio sam dešavanja potanko. Godine su samo broj i ništa više. Neko se oseća star i sa 45, a ja se nisam promenio. Volim muziku i sport i osećam se mlado".

Otkrio je zatim Hajnkes i šta će biti njegov zadatak u četvrtoj misiji na klupi Bajerna.

"Moj zadatak biće da izanaliziram situaciju. Bez obzira na to koliko ona bila teška, verujem da ćemo uskoro pokazati pravo lice. Za tako nešto moramo da imamo pravu hijerarhiju u svlačionici. Moji pomoćnici i ja moramo da nađemo naše mesto i način da vratimo samopouzdanje ovim profesionalcima".

"Da nije bilo Bajerna, nikada ne bih napravio ovakvu trenersku karijeru. Moram da dam nešto zauzvrat. Radujem se svom novom-starom poslu, imam veliku želju", rekao je Hajnkes, a prenosi njemački "Kiker".

On je naglasio da će se Bajern vratiti sistemu sa tri napadača i da igračima želi da vrati samopouzdanje i vjeru u uspjeh.

Malo se osvrnuo i na rad prethodnog trenera - Karla Anćelotija. 

"Karlo je veliki gospodin i odličan trener. Štagod imam da kažem na račun tima, nikako nije upućeno mom prethodniku".

Bajern u ovom trenutku zaostaje pet bodova za prvoplasiranim Dortmundom, zbog čega Hajnkes poziva svoje izabranike na koncentraciju i maksimalni fokus ka povratku na stare staze. 

"Gledajući kako igra Dortmund, teško ćemo ih stići. Samo sam realan. Ali naš tim ima klasu. Moj cilj biće da izvučem tu klasu na površinu opet. Znam odakle treba da počnem".

Jup Hajnkes je sa Bajernom parafirao saradnju do kraja sezone. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar