Симоновић: Доведен сам да будем лидер!

После две изузетно успешне сезоне Марко Симоновић је дрес Црвене звезде заменио Зенитовим.

Кошарка 10.10.2017 | 11:30
Симоновић: Доведен сам да будем лидер!
Клубу из Санкт Петербурга у новој сезони главни циљ је да избори место у Евролиги.

Од Симоновића се, с обзиром на његово искуство и улогу какву је имао у редовима ’црвено-белих’ и репрезентацији Србије, очекује да буде један од предводника изабраника Василија Карашева.

"Амбиције клуба су изузетно високе, а циљ нам је пласман у Евролигу. Мислим да имамо квалитет, добро организацију и логистику клуба. Надам се да ћемо остварити своје циљеве. Еврокуп је сјајан ове сезоне, ту је седам-осам евролигашких екипа. Нама је место у горњем дому, па ћемо пробати да одемо што даље. У сваком случају, до Евролиге имамо два пута. Оба су веома тешка, што је и очекивано, али борићемо се. Нема одустајања", започео је причу Симоновић. 

Зенит ће у Еврокупу играти у групи Д са Гран Канаријом, Тофашом, Трентом, Улмом и Асвелом, а први ривал биће им шпански клуб. Екипа из Санкт Петербурга почетак сезоне дочекује са неколицином повређених играча. Упркос томе, Симоновић верује да његов тим може много да уради на старту. 

"Недостају нам тројица веома битних играча на самом почетку сезоне. Даћемо све од себе да то надокнадимо и да се што пре уиграмо када се врате. Сматрам да смо изузетно добри у транзицији. Уз мало среће, сигуран сам да можемо да направимо добар резултат, како у ВТБ лиги, тако и Еврокупу", истиче Симоновић. 

Што се тиче његове улоге у тиму, Симоновић је и те како свестан какав задатак му је поверен. 

"Имам веома добру сарадњу са тренером Карашевим од самог почетка. Доведен сам да будем један од лидера и сигуран сам да ћу оправдати ту улогу", каже српски кошаркаш. 

Његова продавница дечије гардеробе од искључиво органских материјала "Смиле Кидс" прославила је недавно први рођендан. 

"Изезетно сам задовољан како је прошла прва година. Трудимо се да укажемо људима колико је битан квалитет материјала, уз наравно дизајн. Ускоро крећемо и са властитом линијом како би проширили понуду и верујем да ће родитељи, али и пре свега деца бити задовољни", закључио је српски репрезентативац Марко Симоновић. 

Зенит је сезону у ВТБ лиги отворио са победом и поразом, а први дуел у Еврокупу играће у среду на страни против Гран Канарије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар