Simonović: Doveden sam da budem lider!

Posle dve izuzetno uspešne sezone Marko Simonović je dres Crvene zvezde zamenio Zenitovim.

Košarka 10.10.2017 | 11:30
Simonović: Doveden sam da budem lider!
Klubu iz Sankt Peterburga u novoj sezoni glavni cilj je da izbori mesto u Evroligi.

Od Simonovića se, s obzirom na njegovo iskustvo i ulogu kakvu je imao u redovima ’crveno-belih’ i reprezentaciji Srbije, očekuje da bude jedan od predvodnika izabranika Vasilija Karaševa.

"Ambicije kluba su izuzetno visoke, a cilj nam je plasman u Evroligu. Mislim da imamo kvalitet, dobro organizaciju i logistiku kluba. Nadam se da ćemo ostvariti svoje ciljeve. Evrokup je sjajan ove sezone, tu je sedam-osam evroligaških ekipa. Nama je mesto u gornjem domu, pa ćemo probati da odemo što dalje. U svakom slučaju, do Evrolige imamo dva puta. Oba su veoma teška, što je i očekivano, ali borićemo se. Nema odustajanja", započeo je priču Simonović. 

Zenit će u Evrokupu igrati u grupi D sa Gran Kanarijom, Tofašom, Trentom, Ulmom i Asvelom, a prvi rival biće im španski klub. Ekipa iz Sankt Peterburga početak sezone dočekuje sa nekolicinom povređenih igrača. Uprkos tome, Simonović veruje da njegov tim može mnogo da uradi na startu. 

"Nedostaju nam trojica veoma bitnih igrača na samom početku sezone. Daćemo sve od sebe da to nadoknadimo i da se što pre uigramo kada se vrate. Smatram da smo izuzetno dobri u tranziciji. Uz malo sreće, siguran sam da možemo da napravimo dobar rezultat, kako u VTB ligi, tako i Evrokupu", ističe Simonović. 

Što se tiče njegove uloge u timu, Simonović je i te kako svestan kakav zadatak mu je poveren. 

"Imam veoma dobru saradnju sa trenerom Karaševim od samog početka. Doveden sam da budem jedan od lidera i siguran sam da ću opravdati tu ulogu", kaže srpski košarkaš. 

Njegova prodavnica dečije garderobe od isključivo organskih materijala "Smile Kids" proslavila je nedavno prvi rođendan. 

"Izezetno sam zadovoljan kako je prošla prva godina. Trudimo se da ukažemo ljudima koliko je bitan kvalitet materijala, uz naravno dizajn. Uskoro krećemo i sa vlastitom linijom kako bi proširili ponudu i verujem da će roditelji, ali i pre svega deca biti zadovoljni", zaključio je srpski reprezentativac Marko Simonović. 

Zenit je sezonu u VTB ligi otvorio sa pobedom i porazom, a prvi duel u Evrokupu igraće u sredu na strani protiv Gran Kanarije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar