СП: Тим Србије за Грузију...

Муслинове четири промене за меч одлуке! Враћа се отписани са почетка квалификација!

Фудбал 09.10.2017 | 11:15
СП: Тим Србије за Грузију...
Прва меч лопта у Аустрији је пропуштена, остаје ова друга, још већа, још лакша, још изводљивија, али и последња. Репрезентација Србије ће сутра увече од 20.45 часова на стадиону Рајко Митић играти против грузије меч одлуке за пласман на Мундијал у Русију.

Победа доноси Мундијал нашим Орловима. Да је неко уочи почетка квалификација питао наше репрезентативце да ли желе да у последњем колу против Грузије и пред својим нападачима одлучују о пласману у Русију, оберучке би зграбили ту могућност.

Победу вредну пласман на Мундијал, Србија ће јурити на сличан начин на који је одиргала целе квалификације и изборила се за статус лидера групе који држи све у својим рукама. Притисак после пораза бу Аустрији и императив победе против Грузије нису натерали селектора Славољуба Муслина да паничи, али јесу да нешто мења у односу на тим из Беча.

Србија ће опет истрчати у стандардној формацији 3-4-3 који је играла у досадашњем делу квалификација и која се у дефанзиви претвара у 5-4-1. Селектор Муслин је одлучио да се против Грузије ослони на проверене снаге. Нема проблеме са повређеним и суспендованим играчима, иако ово није најјачи тим с обзиром да недостаје стандардни штопер Јагош Вуковић који због повреде није ни позван. Као и резервисти Зоран Тошић и УрошСпајић.

Муслин ће у стартних 11 направити четири промене у односу на тим који је поражен у Бечу. На голу је недодирљиви Владимир Стојковић. У прву поставу се враћа Никола Максимовићкоји је одрадио суспензију из Ирске и заузеће место централног међу трилингом штопера. Замениће Стефана Митровића који је против Аустрије био једна од најслабијих карика. Опција је био и Никола Милуновић из БАТЕ Борисова, али је Максимовић у предности као објективно квалитетнији играч који је у последње време почео да добија и минутажу у казненој експедицији Наполија. До сада је Максимовић у квалификацијама одиграо пет утакмица, четири у стартних 11 и у једној је ушао са клупе. Србија је са њим на терену примила само два гола.

Друга слаба карика из Беча Матија Настасић ће се преселити на клупу, а на позицији левог штопера ће га скоро сигурно заменити Душко Тошић. Он се после дугог одсуства у овом циклусу вратио на списак селектора Муслина захваљујући добрим играма у Бешикташу. Интересантно је да је Тошић играч са најмањом минутажом у репрезентацији Србије у целим квалификацијама. Одиграо је само 13 минута у оном првом мечу против Ираца када је ушао са клупе и то је било све. Али има прилично искуства за овакве утакмице и налази се у одличној фотрми.

Уз њих двојицу ће десно у штоперском трилингу стајати капитен Бранислав Ивановић који је наш најстандарднији играч у овим квалификацијама и једини који је на терену провео максималних 810 минута у девет мечева. Позиције бочних играча ће попунити АлександарКоларов и Антонио Рукавина који су одиграли већи део квалификација.

По досадашњем обичају, Муслин ће играти са двојицом задњих везних од којих је један, наравно, Немања Матић. Али у односу на Беч, промена је на позицији другог играча у срцу везног реда. Стрелца водећег гола против Аустријанаца, Луку Миливојевића, ће заменити Немања Гудељ. Везиста кинеског Тијанђин Теде је до меча са Аустријанцима играо у сваком квалификационом дуелу, али углавном улазећи као свежа крв са клупе. Три пута је био у стартних 11 и пет пута ушао у игру, а његов улазак против Велса у Београду је пробудио Србију. Да ли је у питању умор Миливојевића, форма из Кристал Паласа или нешто треће, зна само селектор Муслин. Миливојевић и Гудељ су слични типови играча и Муслин вероватно има добро анализиране разлоге за овај избор.

Душан Тадић ће у офанзивном трилингу играти по десној страни, а лево се уместо МијатаГаћиновића враћа опорављени Филип Костић. Он је одиграо осам мечева у квалификацијама, постигао два гола и због недовољне физичке спреме је пропустио само гостовање у Бечу. Опоравио се од повреде и спреман је да заузме место Гаћиновића који у Бечу није донео оно што се очекивало од њега.

И на крају, као и у целом току квалификација, позицију најистуренијег нападача ће заузети наш најбољи стрелац Александар Митровић. Иако ни он није био на висини задатка против Аустрије, у ранијим мечевима је био превага, сјајно користио шансе и није дозволио да се неиграње у клубу осети у репрезентативним акцијама. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јоја

09.10.2017 13:23

Сретно Орлови.

ОДГОВОРИТЕ