SP: Tim Srbije za Gruziju...

Muslinove četiri promene za meč odluke! Vraća se otpisani sa početka kvalifikacija!

Fudbal 09.10.2017 | 11:15
SP: Tim Srbije za Gruziju...
Prva meč lopta u Austriji je propuštena, ostaje ova druga, još veća, još lakša, još izvodljivija, ali i poslednja. Reprezentacija Srbije će sutra uveče od 20.45 časova na stadionu Rajko Mitić igrati protiv gruzije meč odluke za plasman na Mundijal u Rusiju.

Pobeda donosi Mundijal našim Orlovima. Da je neko uoči početka kvalifikacija pitao naše reprezentativce da li žele da u poslednjem kolu protiv Gruzije i pred svojim napadačima odlučuju o plasmanu u Rusiju, oberučke bi zgrabili tu mogućnost.

Pobedu vrednu plasman na Mundijal, Srbija će juriti na sličan način na koji je odirgala cele kvalifikacije i izborila se za status lidera grupe koji drži sve u svojim rukama. Pritisak posle poraza bu Austriji i imperativ pobede protiv Gruzije nisu naterali selektora Slavoljuba Muslina da paniči, ali jesu da nešto menja u odnosu na tim iz Beča.

Srbija će opet istrčati u standardnoj formaciji 3-4-3 koji je igrala u dosadašnjem delu kvalifikacija i koja se u defanzivi pretvara u 5-4-1. Selektor Muslin je odlučio da se protiv Gruzije osloni na proverene snage. Nema probleme sa povređenim i suspendovanim igračima, iako ovo nije najjači tim s obzirom da nedostaje standardni štoper Jagoš Vuković koji zbog povrede nije ni pozvan. Kao i rezervisti Zoran Tošić i UrošSpajić.

Muslin će u startnih 11 napraviti četiri promene u odnosu na tim koji je poražen u Beču. Na golu je nedodirljivi Vladimir Stojković. U prvu postavu se vraća Nikola Maksimovićkoji je odradio suspenziju iz Irske i zauzeće mesto centralnog među trilingom štopera. Zameniće Stefana Mitrovića koji je protiv Austrije bio jedna od najslabijih karika. Opcija je bio i Nikola Milunović iz BATE Borisova, ali je Maksimović u prednosti kao objektivno kvalitetniji igrač koji je u poslednje vreme počeo da dobija i minutažu u kaznenoj ekspediciji Napolija. Do sada je Maksimović u kvalifikacijama odigrao pet utakmica, četiri u startnih 11 i u jednoj je ušao sa klupe. Srbija je sa njim na terenu primila samo dva gola.

Druga slaba karika iz Beča Matija Nastasić će se preseliti na klupu, a na poziciji levog štopera će ga skoro sigurno zameniti Duško Tošić. On se posle dugog odsustva u ovom ciklusu vratio na spisak selektora Muslina zahvaljujući dobrim igrama u Bešiktašu. Interesantno je da je Tošić igrač sa najmanjom minutažom u reprezentaciji Srbije u celim kvalifikacijama. Odigrao je samo 13 minuta u onom prvom meču protiv Iraca kada je ušao sa klupe i to je bilo sve. Ali ima prilično iskustva za ovakve utakmice i nalazi se u odličnoj fotrmi.

Uz njih dvojicu će desno u štoperskom trilingu stajati kapiten Branislav Ivanović koji je naš najstandardniji igrač u ovim kvalifikacijama i jedini koji je na terenu proveo maksimalnih 810 minuta u devet mečeva. Pozicije bočnih igrača će popuniti AleksandarKolarov i Antonio Rukavina koji su odigrali veći deo kvalifikacija.

Po dosadašnjem običaju, Muslin će igrati sa dvojicom zadnjih veznih od kojih je jedan, naravno, Nemanja Matić. Ali u odnosu na Beč, promena je na poziciji drugog igrača u srcu veznog reda. Strelca vodećeg gola protiv Austrijanaca, Luku Milivojevića, će zameniti Nemanja Gudelj. Vezista kineskog Tijanđin Tede je do meča sa Austrijancima igrao u svakom kvalifikacionom duelu, ali uglavnom ulazeći kao sveža krv sa klupe. Tri puta je bio u startnih 11 i pet puta ušao u igru, a njegov ulazak protiv Velsa u Beogradu je probudio Srbiju. Da li je u pitanju umor Milivojevića, forma iz Kristal Palasa ili nešto treće, zna samo selektor Muslin. Milivojević i Gudelj su slični tipovi igrača i Muslin verovatno ima dobro analizirane razloge za ovaj izbor.

Dušan Tadić će u ofanzivnom trilingu igrati po desnoj strani, a levo se umesto MijataGaćinovića vraća oporavljeni Filip Kostić. On je odigrao osam mečeva u kvalifikacijama, postigao dva gola i zbog nedovoljne fizičke spreme je propustio samo gostovanje u Beču. Oporavio se od povrede i spreman je da zauzme mesto Gaćinovića koji u Beču nije doneo ono što se očekivalo od njega.

I na kraju, kao i u celom toku kvalifikacija, poziciju najisturenijeg napadača će zauzeti naš najbolji strelac Aleksandar Mitrović. Iako ni on nije bio na visini zadatka protiv Austrije, u ranijim mečevima je bio prevaga, sjajno koristio šanse i nije dozvolio da se neigranje u klubu oseti u reprezentativnim akcijama. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Joja

09.10.2017 13:23

Sretno Orlovi.

ODGOVORITE