"Галактикоси" из Париза: ПСЖ у клинчу са Барсом!

Пари Сен Жермен је летос оборио један рекорд и договорио обарање другог. Ако се испуни жеља председника ПСЖ Насера Ал Келафија, можда "падне" и трећи.  ПСЖ опет удара по Барси - Келаифи кренуо по Кутиња! Председник Парижана хоће да поквари посао каталонском гиганту у јануару.

Фудбал 10.10.2017 | 10:00
"Галактикоси" из Париза: ПСЖ у клинчу са Барсом!
Добро је познато да су Парижани летос откупили права на Бразилца Нејмара који је за 222 милиона евра отишао из Барселоне.

Потом је дошао и Килијан Мбапе који ће коштати 180 милиона евра, а Пари Сен Жермен се сада бори са Барселоном у вези са довођењем Филипа Кутиња из Ливерпула.

Шпански медији наводе да "Свеци" у јануару желе да доведу новог Бразилца у своје редове, али га траже и у Каталонији. Кутињо је до краја прелазног рока остао у Ливерпулу иако је неколико пута назначио да је незадовољан. 

"Спорт" пише да је Кутињо жеља председника клуба Насера Ал Келафија, али и спортског директора Антера Енрикеа и Максвела који је сада технички координатор на Парку принчева. Исти извор наводи да је Максвел већ разговарао са представницима играча, који је и прва жеља на Камп Ноу. Барса је и покушавала да Кутиња доведе у клуб, али је Ливерпул одбијао понуде, а Каталонци су касније новац потрошили на Усмане Дембелеа. 

ПСЖ је већ покушао да га доведе на позајмицу, а ако им пође за руком да трајније постане њихов играч, УЕФА ће имати пуне руке посла са чешљањем њихових књига због правила финансијског фер-плеја. За мале паре сигурно неће отићи из црвеног дреса. 

Међутим, ако доведу Кутиња, упаре га са већ постојећим звездама у клубу и успеју да исконтролишу међуљудске односе у клубу, Парижани можда направе нову генерацију "Галактикоса".

Изгледа да је Пари Сен Жермен одлучио да удари на Барселону где год може. После куповине Нејмара, председник Светаца Насер ал Келаифи одлучио је да се умеша и у трансфер Филипеа Кутиња. Како преноси каталонски Спорт, први човек Пари Сен Жермена наводно ће “напасти” Ливерпул и у јануару покушати да реализује трансфер.

Барселона је летос на све начине пробала да доведе Кутиња баш након што је продала Нејмара клубу из Париза, али јој то није пошло за руком.

А ПСЖ је направио и прве конкретне кораке у том циљу. Наиме, Бразилац Максвел, бивши фудбалер, а сада технички координатор Светаца, ступио је у контакт са Кутињовимменаџерима.

Истовремено, каталонски лист наводи да Барселоне нема намеру да одустане од Кутиња и да ће се у јануару борити до краја за његов потпис.

Ливерпул летос није желео да пристане ни на суму од 100.000.000 евра за Кутиња. Остаје да се види како би ПСЖ платио евентуални трансфер, пошто је претходно дао 222.000.000 евра за Нејмара, а обавезао се да следећег лета плати и 180.000.000 европских новчаница Монаку за Килијана Мбапеа који сада игра на позајмици у париском клубу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар