"Galaktikosi" iz Pariza: PSŽ u klinču sa Barsom!

Pari Sen Žermen je letos oborio jedan rekord i dogovorio obaranje drugog. Ako se ispuni želja predsednika PSŽ Nasera Al Kelafija, možda "padne" i treći.  PSŽ opet udara po Barsi - Kelaifi krenuo po Kutinja! Predsednik Parižana hoće da pokvari posao katalonskom gigantu u januaru.

Fudbal 10.10.2017 | 10:00
"Galaktikosi" iz Pariza: PSŽ u klinču sa Barsom!
Dobro je poznato da su Parižani letos otkupili prava na Brazilca Nejmara koji je za 222 miliona evra otišao iz Barselone.

Potom je došao i Kilijan Mbape koji će koštati 180 miliona evra, a Pari Sen Žermen se sada bori sa Barselonom u vezi sa dovođenjem Filipa Kutinja iz Liverpula.

Španski mediji navode da "Sveci" u januaru žele da dovedu novog Brazilca u svoje redove, ali ga traže i u Kataloniji. Kutinjo je do kraja prelaznog roka ostao u Liverpulu iako je nekoliko puta naznačio da je nezadovoljan. 

"Sport" piše da je Kutinjo želja predsednika kluba Nasera Al Kelafija, ali i sportskog direktora Antera Enrikea i Maksvela koji je sada tehnički koordinator na Parku prinčeva. Isti izvor navodi da je Maksvel već razgovarao sa predstavnicima igrača, koji je i prva želja na Kamp Nou. Barsa je i pokušavala da Kutinja dovede u klub, ali je Liverpul odbijao ponude, a Katalonci su kasnije novac potrošili na Usmane Dembelea. 

PSŽ je već pokušao da ga dovede na pozajmicu, a ako im pođe za rukom da trajnije postane njihov igrač, UEFA će imati pune ruke posla sa češljanjem njihovih knjiga zbog pravila finansijskog fer-pleja. Za male pare sigurno neće otići iz crvenog dresa. 

Međutim, ako dovedu Kutinja, upare ga sa već postojećim zvezdama u klubu i uspeju da iskontrolišu međuljudske odnose u klubu, Parižani možda naprave novu generaciju "Galaktikosa".

Izgleda da je Pari Sen Žermen odlučio da udari na Barselonu gde god može. Posle kupovine Nejmara, predsednik Svetaca Naser al Kelaifi odlučio je da se umeša i u transfer Filipea Kutinja. Kako prenosi katalonski Sport, prvi čovek Pari Sen Žermena navodno će “napasti” Liverpul i u januaru pokušati da realizuje transfer.

Barselona je letos na sve načine probala da dovede Kutinja baš nakon što je prodala Nejmara klubu iz Pariza, ali joj to nije pošlo za rukom.

A PSŽ je napravio i prve konkretne korake u tom cilju. Naime, Brazilac Maksvel, bivši fudbaler, a sada tehnički koordinator Svetaca, stupio je u kontakt sa Kutinjovimmenadžerima.

Istovremeno, katalonski list navodi da Barselone nema nameru da odustane od Kutinja i da će se u januaru boriti do kraja za njegov potpis.

Liverpul letos nije želeo da pristane ni na sumu od 100.000.000 evra za Kutinja. Ostaje da se vidi kako bi PSŽ platio eventualni transfer, pošto je prethodno dao 222.000.000 evra za Nejmara, a obavezao se da sledećeg leta plati i 180.000.000 evropskih novčanica Monaku za Kilijana Mbapea koji sada igra na pozajmici u pariskom klubu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar