Муслин и Матић о мечу са Грузијом...

Муслин: Није било писма из Немачке, могуће промене! Селектор фудбалера Србије Славољуб Муслин рекао је на конференцији за медије да у ФСС није стигло никакво писмо из Немачке у вези са Филипом Костићем. У понедељак за историју! Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин изјавио је да су на почетку квалификација сви у екипи прижељкивали да меч са Грузијом буде одлучујући. Матић: Ми смо такав народ, после једног пораза. . .  Репрезентативац Србије Немања Матић истакао је увек има притиска, али нема страха и апеловао на навијаче националном тиму пруже подршку у дуелу са Грузијом.

Фудбал 09.10.2017 | 09:15
Муслин и Матић о мечу са Грузијом...
Подсетимо, уочи дуела са Аустријом у Бечу појавиле су се информације да је ХСВ негодовао што је њихов крилни нападач позван у репрезентацију, иако је повређен.

“Није стигло писми из Немачке, он се добро осећа и конкурисаће за место у тиму. У Бечу није играо јер смо се плашили… У састав се враћа Никола Максимовић, врло је могуће да не почнемо у истом саставу као против Аустрије”, рекао је Муслин. 

Додао је и да ће бити веома тешко против Грузије у понедељак. 

“Као што знате, спремамо се за одлучујући меч, то смо и прижељкивали, да ова утакмица буде пресудна. Мислим да ће бити тешко, као што рекох када смо играли код њих, непредвидиви су, нико их није два пута победио и надам се да ћемо ми бити први. Наши момци играју у великим клубовима и играли су велике утакмице. Ако одиграју како могу, немам сумњи да ћемо победити и ићи у Русију”, додао је Муслин.

"Ово смо желели, свесни смо шта нас чека, моменат је историјски, момци знају шта их чека, знају колико им значи пласман на Мундијал. Знам да ће дати све од себе и не сумњам да ће победити Грузију", рекао је Муслин.

Према његовим речима екипа нема разлога да много размишља о пропуштеној шанси у Бечу и да је најважније да, за разлику од Велса и Ирске, сама одлучује о својој судбини. 

"Било је нервозе, због значаја и великог броја наших навијача, али нисмо зато изгубили, него јер нисмо били на нашем нивоу и јер су они били бољи. Сада нас чека Грузија, то је једна непредвидива репрезентација коју нико у групи није два пута победио и надам се да ћемо ми то први урадити". 

Српски фудбалер Немања Матића позвао је навијаче да напуне Маракану у последњем квалификационом мечу. 

“Користим прилику да позовем све наше навијаце, чуо сам да продаја карата не иде како су сви очекивали, иако је можда ово најважнија утакмица откако смо самостални, волео бих да у понедељак напунимо стадион и да се сви заједно радујемо. Може много тога да одлучи утакмица да нас фудбал иде напред“, рекао је фудбалер Манчестер Јунајтеда. 

Репрезентативац Србије Немања Матић истакао је увек има притиска, али нема страха и апеловао на навијаче националном тиму пруже подршку у дуелу са Грузијом.

“Орлови” у понедељак играју пресудну утакмицу у борби за пласман на Светско првенство у Русији 2018. године.

“Увек репрезентација доноси неку дозу притиска, али нема страха, свесни смо да нисмо пружили добру утакмицу против Аустрије, из овог или оног разлога. Једва чекамо утакмицу сутра јер смо свесни колико то значи нашем фудбалу. Нема страха, само велика жеља”, рекао је Матић. 

Додао је и да је селекција Аустрије у Бечу била боља. 

“Сигурно је било нервозе, важна је утакмица, имали смо много публике, али су били бољи, иако су били ослабљени. Фалило је и нама неколико играча, али су били бољи од нас и надиграли нас”, додао је Матић. 

На питање да ли мисли да слабија продаја карата има везе са поразом од Аустрије, одговорио је потврдно. 

“Ми смо такав народ да се после једног пораза мења слика о свима нама и заборављају људи да смо први на табели и даље и да нас једна утакмица води на Мундијал. Зато подсећам да сами одлучујемо о својој судбини и навијачи би сутра требало да напуне стадион. Не бежимо од одговорности, а оно нам је био први пораз у квалификацијама. Очекујем добру подршку”, закључио је Матић.

Утакмица последњег кола Групе Д квалификација између Србије и Русије играће се у понедељак од 20.45 на стадиону "Рајко Митић".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар