Muslin i Matić o meču sa Gruzijom...

Muslin: Nije bilo pisma iz Nemačke, moguće promene! Selektor fudbalera Srbije Slavoljub Muslin rekao je na konferenciji za medije da u FSS nije stiglo nikakvo pismo iz Nemačke u vezi sa Filipom Kostićem. U ponedeljak za istoriju! Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izjavio je da su na početku kvalifikacija svi u ekipi priželjkivali da meč sa Gruzijom bude odlučujući. Matić: Mi smo takav narod, posle jednog poraza. . .  Reprezentativac Srbije Nemanja Matić istakao je uvek ima pritiska, ali nema straha i apelovao na navijače nacionalnom timu pruže podršku u duelu sa Gruzijom.

Fudbal 09.10.2017 | 09:15
Muslin i Matić o meču sa Gruzijom...
Podsetimo, uoči duela sa Austrijom u Beču pojavile su se informacije da je HSV negodovao što je njihov krilni napadač pozvan u reprezentaciju, iako je povređen.

“Nije stiglo pismi iz Nemačke, on se dobro oseća i konkurisaće za mesto u timu. U Beču nije igrao jer smo se plašili… U sastav se vraća Nikola Maksimović, vrlo je moguće da ne počnemo u istom sastavu kao protiv Austrije”, rekao je Muslin. 

Dodao je i da će biti veoma teško protiv Gruzije u ponedeljak. 

“Kao što znate, spremamo se za odlučujući meč, to smo i priželjkivali, da ova utakmica bude presudna. Mislim da će biti teško, kao što rekoh kada smo igrali kod njih, nepredvidivi su, niko ih nije dva puta pobedio i nadam se da ćemo mi biti prvi. Naši momci igraju u velikim klubovima i igrali su velike utakmice. Ako odigraju kako mogu, nemam sumnji da ćemo pobediti i ići u Rusiju”, dodao je Muslin.

"Ovo smo želeli, svesni smo šta nas čeka, momenat je istorijski, momci znaju šta ih čeka, znaju koliko im znači plasman na Mundijal. Znam da će dati sve od sebe i ne sumnjam da će pobediti Gruziju", rekao je Muslin.

Prema njegovim rečima ekipa nema razloga da mnogo razmišlja o propuštenoj šansi u Beču i da je najvažnije da, za razliku od Velsa i Irske, sama odlučuje o svojoj sudbini. 

"Bilo je nervoze, zbog značaja i velikog broja naših navijača, ali nismo zato izgubili, nego jer nismo bili na našem nivou i jer su oni bili bolji. Sada nas čeka Gruzija, to je jedna nepredvidiva reprezentacija koju niko u grupi nije dva puta pobedio i nadam se da ćemo mi to prvi uraditi". 

Srpski fudbaler Nemanja Matića pozvao je navijače da napune Marakanu u poslednjem kvalifikacionom meču. 

“Koristim priliku da pozovem sve naše navijace, čuo sam da prodaja karata ne ide kako su svi očekivali, iako je možda ovo najvažnija utakmica otkako smo samostalni, voleo bih da u ponedeljak napunimo stadion i da se svi zajedno radujemo. Može mnogo toga da odluči utakmica da nas fudbal ide napred“, rekao je fudbaler Mančester Junajteda. 

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić istakao je uvek ima pritiska, ali nema straha i apelovao na navijače nacionalnom timu pruže podršku u duelu sa Gruzijom.

“Orlovi” u ponedeljak igraju presudnu utakmicu u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

“Uvek reprezentacija donosi neku dozu pritiska, ali nema straha, svesni smo da nismo pružili dobru utakmicu protiv Austrije, iz ovog ili onog razloga. Jedva čekamo utakmicu sutra jer smo svesni koliko to znači našem fudbalu. Nema straha, samo velika želja”, rekao je Matić. 

Dodao je i da je selekcija Austrije u Beču bila bolja. 

“Sigurno je bilo nervoze, važna je utakmica, imali smo mnogo publike, ali su bili bolji, iako su bili oslabljeni. Falilo je i nama nekoliko igrača, ali su bili bolji od nas i nadigrali nas”, dodao je Matić. 

Na pitanje da li misli da slabija prodaja karata ima veze sa porazom od Austrije, odgovorio je potvrdno. 

“Mi smo takav narod da se posle jednog poraza menja slika o svima nama i zaboravljaju ljudi da smo prvi na tabeli i dalje i da nas jedna utakmica vodi na Mundijal. Zato podsećam da sami odlučujemo o svojoj sudbini i navijači bi sutra trebalo da napune stadion. Ne bežimo od odgovornosti, a ono nam je bio prvi poraz u kvalifikacijama. Očekujem dobru podršku”, zaključio je Matić.

Utakmica poslednjeg kola Grupe D kvalifikacija između Srbije i Rusije igraće se u ponedeljak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar